IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срещу рака: Шанън Дохърти с послание към жените в Instagram

14 октомври 2018 10 45

По случай месеца за борба с рака на гърдата

Източник: Instagram

Източник: Instagram

Тя е известна с ролите си в хитовите поредици „Бевърли Хилс 90210“ и „Чародейки“. Точно в разцвета на своите сили, научава, че има рак на гърдата и животът ѝ се преобръща. Въпреки лошата новина, Шанън Дохърти започва тежка битка и през пролетта на 2017 г. изпада в ремисия. Този октомври – Световен месец за борба с коварното заболяване, актрисата отправя послание към своите фенове от женски пол.

След като завършила последния курс на химиотерапия, Шанън си дала дума, че ще помага за лечението на жени с рак на гърдата и подобряването на информираността на американките с тази диагноза. Звездата публикува снимка в Instagram с текста: „Октомври е месец за борба с рака на гърдата. Миналата седмица отидох на мамолог. Колкото и да изглежда страшно, по-утешително е когато всичко ти се изясни. Ранното откриване на рака е ключът. Не го отлагайте!“.

В профила на звездата има няколко снимки от най-трудните моменти по време на лечението – химиотерапията, падането на косата и пълното ѝ изтощение, при което тя лежи на леглото и не може да се помръдне.

Източник: Instagram

„Понякога човек не може да танцува или да яде, дори да мисли за следващия ден. Понякога просто чувства, че няма да успее. Но това минава. Понякога всичко преминава след 2-6 дни и започваш постепенно да се движиш“, разказва актрисата. Според нея всяка жена, която чуе, че има рак, е съсипана, но ако бъде силна и има подкрепата на своите близки, може да се справи и изпадне в ремисия като нея.

Дохърти научава, че има рак на лимфните възли през 2015 г. Преминава през едностранна мастектомия и тежка химиотерапия. Въпреки че повече от година е добре, тя споделя с феновете си в социалните мрежи, че продължава да ходи на контролни прегледи. И им напомня, че профилактиката е начин ракът да бъде открит навреме. „Ходете по-често на мамолог и опипвайте гърдите си вкъщи“, добавя тя.

Източник: Instagram

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари