IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари насърчава британците да се тестват за ХИВ

20 ноември 2018 06 41

Подкрепи кампания за превенция

Източник: YouTube

Източник: YouTube

„Когато си правите тест за ХИВ, трябва да сте горди със себе си, а не да се срамувате“. Това призовава принц Хари във видео, публикувано в социалните мрежи. Представителят на кралското семейство е част от известните личности, които застанаха зад кампания за превенция на болестта.

Направете си тест за ХИВ, призова херцогът на Съсекс и уточни, че стартира кампания за безплатно тестване за ХИВ.

„Все още има огромно неудобство и стигма в обществото ни по тази тема. Това ни спира да си направим бърз, лесен и изключително безболезнен тест. Няма да спрем разпространението на ХИВ, ако не мислим за тестовете като за нещо нормално и напълно достъпно“, обяснява принц Хари.

Във видеото се вижда как съпругът на Меган Маркъл отива в специализиран кабинет и се тества за коварната болест. По този начин той иска да даде пример на британците, които все още не са го направили.

През 1887 г. майката на Хари – принцеса Даяна, откри специализирано отделение за лечение на ХИВ в лондонската болница „Мидълсекс“. Тогава медиите уловиха как тя се здрависва с пациент, който е преносител на вируса.

Кои са най-популярните имена за детето на Меган и Хари?

Принц Хари – най-известен от семейството си сред британците

След сватбата с Хари: Как се промени Меган Маркъл?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари