IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два метра красота: Най-високите сред моделите и звездите

17 март 2019 07 00

Мария Шарапова е 188 см

Снимки: Reuters

Снимки: Reuters

Няма нищо ненормално или изненадващо, че и сред звездите и моделите има такива, които са пораснали над средните стандарти. Но следващите примери са малко по-различни – това са дами, които често гледат мъжете отгоре. Но и природата ги е надарила не само с красота, но и с „двуметров“ чар.

Гуендолин Кристи, 191 см

Британската актриса Гуендолин Кристи нашумя с ролята на Бриен от Тарт в „Игра на тронове“. Заради тази роля е вземала уроци по бой с меч, езда на кон и хореографиран бой, както и е качила 6 килограма мускули, за да може да пресъздаде по-добре образа на Бриен.

„Покрай участието в сериала осъзнах, че женствеността не е задължително свързана с косата или други традиционни атрибути на женската външност. Всъщност се оказа вълнуващо. Не мога да говоря от позицията на някакъв авторитет, тъй като съм само актриса и това е просто моето мнение, но мисля, че е много вдъхновяващо в популярен сериал да има жена, представена по начин, който не се подчинява на типичната женска естетика и различен от начина, по който жените са били представяни досега“, споделя Кристи.

Тя участва и в сагата „Междузвездни войни: Силата пробужда“ в ролята на капитан Фазма, превръщайки се в първия женски злодей.

Кристи изпъква с ръст

Мария Шарапова, 188 см

Руската тенисистка, която беше първа ракета в тениса, често попада в класациите за най-красиви жени. Освен на корта, тя направи успешна кариера като модел и като лице на различни рекламни кампании. Тя имаше връзка със словенския баскетболист Саша Вуячич, дълго време бе в графата „Наша Маша“ покрай гаджето си – родният тенисист Григор Димитров. Нито един от двамата обаче не успя да я заведе пред олтара. В началото на миналата година пък тя загатна за романтична авантюра с британския милионер Александър Гил.

Въпреки ръста си от 188 см и номер на обувките 43, рускинята изглежда доста хармонично.

Карли Клос, 188 см

Американският супермодел, също като руската тенисистка, заковава ръст от 188 см. Още от малка тя мечтае да стане балерина, а тренировките определено са ѝ помогнали за повече грация на модния подиум. Карли се появява за първи път на корицата на Teen Vogue през 2007 г., а нейната необичайна красота ѝ гарантира участия в различни рекламни кампании. Сред нейните хобита са балет, колоездене и... печене на бисквитки.

Ума Търман, 184 см

Ума наследява високия ръст от родителите си. Преди да добие звезден статус като актриса, Търман завладява и модния подиум. Но след дебюта си във филма „Приключенията на барон Мюнхаузен“ решава да се отдаде на Холивуд. След няколко епизодични роли тя е забелязана от режисьора Куентин Тарантино. Външният вид и талантът на Ума го завладява, а тя се превръща в една от неговите музи.

Бриджит Нилсен, 185 см

Тя е известна най-вече като бившата съпруга на Силвестър Сталоун, независимо че се е омъжвала пет пъти досега. Ролята, която я прави известна, е тази на Червената Соня в средата на 80-те години на миналия век. Любопитното е, че продуцентът харесал Бриджит за бойната Соня от корица на... списание.

Адриана Скленарикова, 185 см

Русият словашки модел е официално признат за собственик на най-дългите женски крака: 125 см от кръста до петите. През 2000 г. бе включена в Книгата на рекордите на Гинес. Тези „златни крака“ донесоха куп ангажименти в началото на века на Адриана, която бе омъжена за бившата френска футболна звезда Кристиан Карембьо. Бракът им оцеля 12 години, а три години след раздялата им Адриана се омъжи за арменския бизнесмен Арам Оханян.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

titia ( преди 5 години )