IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ценни съвети за поддържане на брадата

6 февруари 2018 13 00

Не пропускайте да хидратирате лицето

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Някои мъже избират да захвърлят самобръсначката и да се порадват на по-окосмено лице. Ако сте сред тях, не забравяйте да се грижите за брадата и бакенбардите си. Инвестирайте в масла за брада и редовно овлажнявайте лицето си.

Специалисти в областта на бръснарството споделят някои ценни съвети за поддържане на брадата.

- Заменете старата класическа форма с нова. Мъжете с правоъгълни или дори квадратно оформени лица изглеждат много добре.

- Брадата се смята за естествен щит на лицето. Употребата на овлажнител предпазва лицето ви от студения и сух въздух. Овлажнителите също така поддържат кожата хидратирана и предотвратяват събирането на мъртвите клетки и запушване на фоликулите.

- Масажирайте лицето с масло с кръгообразни движения за около 10 минути поне два пъти дневно. По този начин се подобрява кръвообращението и да се стимулира растежа на косата.

- Предотвратявайте растежа на враснали косми. Брадата не расте равномерно, ако на лицето има враснали косми. Може да намалите вероятността да ги получите, като използвате безопасни техники за бръснене.

- Поддържайте брадата чиста. Мийте лицето с топла вода и използвайте меко почистващо средство всяка сутрин и вечер. Почиствайте брадата редовно, използвайки разтвор от алое вера. Той е много полезен за премахване на замърсяванията.
Алое вера омекотява космените фоликули и ги запазва здрави. В случай на сърбящ обрив, използвайте шампоан против пърхот два или три пъти седмично, за да предотвратите инфекция.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

Meri Popinz ( преди 6 години )
Момчета, бръснете се, нека не ви мързи. :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар