IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 основни грижи за кожата на мъжете

7 юни 2018 09 30

Почиствате ли редовно лицето си?

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

За голяма част от жените грижата за кожата е много важна, докато при мъжете това не е така. Повечето представители на силния пол биха похарчили голяма сума пари за хубав парфюм или някоя нова придобивка за колата, но не и за козметика.

Има разлика между кожата на двата пола. Независимо от това кой сезон е, тя се нуждае от грижи, за да бъде по-здрава. Кожата на мъжете е по-мазна и в нея плътността на колагена е по-голяма.

Загрубяла, почервеняла и дехидратирана от слънцето е кожата на мъжете, ако не се грижат за нея. Тези и други проблеми се появяват и ако те използват неподходяща козметика.

Ето пет основни грижи, които трябва да полагат мъжете, ако искат да имат по-хубава кожа:

1. Редовно почистване – поне два пъти на ден. Истината е, че кожата на мъжете се омазнява два пъти повече от тази на жените заради нивото на тестостерона. А това от своя страна води до появата на пъпки и други кожни проблеми. За предпочитане е мъжете да ползват измивен гел за лице или сапун с натурални съставки, които ще балансират производството на маслата в кожата.

2. По-често хидратиране – с овлажнители, богати на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и замърсяванията от околната среда, които разрушават клетките. Използването на хидратиращи продукти всеки ден или поне 2-3 пъти на седмица, ще направи кожата по-мека и хубава. Хубаво е те да са направени на основата на натурални съставки, например алое вера и различни етерични масла.

3. Носене на слънцезащитен крем – това е важно не само за жените, но и за мъжете, особено през лятото, когато слънчевите лъчи са много силни и кожата лесно изгаря. В противен случай се появява хиперпигментация, бръчки и зачервяване. За препоръчване е мъжете да търсят така наречените SPF кремове или спрейове, които предпазват от вредните UVB лъчи, както и да се мажат по няколко пъти на ден.

4. Грижа за околоочния контур – кожата на това място е твърде деликатна и предразположена към поява на бръчки, фини линии и торбички. Натурален серум е идеалното средство за грижата на кожата около очите при мъжете.

5. Ексфолиране – поне три пъти седмично. Кожата на повечето мъже, които не обичат да използват козметика, се нуждае от по-дълбоко ексфолиране, при което по-лесно да паднат мъртвите клетки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари