IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лазерната епилация – най-популярна сред мъжете у нас

13 февруари 2019 06 50

50% ръст на ботокс при мъжете

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Лазерната епилация и козметичната грижа за лицето са най-популярните процедури сред мъжете в България. Това показва проучване на агенция Technavio.

Според данните, все повече българи от мъжки пол прибягват до естетични процедури, като само за последните 5 години те са скочили с 40%. Показателни за това са ръстовете в световен мащаб за периода 2008-2016 г. – 230% при поставянето на дермални филъри с хиалуронова киселина, 50% при инжектирането на ботокс, както и 40% при минимално инвазивните процедури.

„Най-популярните сред мъжете са лазерната епилация и козметичната грижа за лицето – специализирана процедура, която от една страна подпомага козметичната грижа, а от друга е допълваща при лечение на акне, разширени капиляри, фини линии и бръчки. От инжекционните терапии най-често се правят ботокс, филър или мезотерапия/плазмотерапия. Когато веднъж се доверят и започнат да правят подобен тип терапии, мъжете са склонни напълно да следват съвета на лекар и да продължат с инжектирането и на други продукти“, коментира д-р Росица Денчева.

Мъжете у нас, които си позволяват подобни глезотии, присъщи по-скоро за жените, са на възраст 25-45/50 години, добре образовани и притежават доходи над средните.

Докато преди 10 години процентът на мъжете, които са се подлагали на естетични процедури на дерматолози е бил сравнително малък, днес той достига до 20%.

В сравнение с жените, мъжете не мислят толкова за бръчките, колкото за това кожата им да изглежда по-добре.

Оказва се, че минималният възстановителен период е една от основните причини българските мъже да си правят нехирургични процедури. Едно от най-големите им притеснения е дали накрая резултатът ще изглежда естествено.

Четете още:

Мезотерапия – стимулира регенерацията на кожата

Кавитация – извайте тялото с вакуум

5 навика, с които да запазите тялото и кожата си млади

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари