IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бракът е по-важен за мъжете, отколкото за жените

29 май 2019 14 30

Ново проучване накланя везните в полза на мъжкия пол

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Според допитване, в което са участвали 500 души, мъжете не се страхуват толкова от сериозната стъпка да сключат брак със своята любима. Повече от половината представители на силния пол споделят, че не се притесняват да показват емоция. Голям процент от тях признават, че обичат да вършат домашни задължения като готвене, подреждане на къщата, както и да се грижат за визията си.

Проучването показва, че 85% от мъжете казват, че да бъдат в дълга връзка или да се оженят е важно за тях, а 80% споделят, че най-големият успех в живота им ще бъде, ако някой ден се сдобият с дете. За сравнение жените, които искат да минат под венчилото са само 79%.

Снимка: iStock

3/4 от мъжете, участвали в допитването, признават, че не се гордеят със своите способности да поправят неща вкъщи, а 78% казват, че нямат проблем да сглобят нещо от нулата.

Снимка: iStock

Мари Стафорд, която е директор на фирмата, направила проучването, споделя, че „мъжете не са толкова егоистични, колкото смятаме. Точно като жените и те се справят с многото роли на родител, партньор и човек, който работи“. Според нея хората трябва да се отърсят от стигмата, че мъжката част от населението я е страх да направи голямата крачка към сериозното обвързване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимна ( преди 4 години )
За това вина имат и не малко жени със синове - възпитават готованковци, смятащи, че жените им, въпреки че работят, да ги отглеждат като че ли са бебета или парализирани старци!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ку ку ( преди 4 години )
Коментарът е жесток, но май това е истина?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимна ( преди 4 години )
Че той от хиляди години е изгоден само за мъжете, който твърди обратното, е или лицемерен, или откровено *** - жените са безплатни слугини, от еднотипна, неблагодарна и неплатена работа са със силно ограничени умствени възможности и днес като цяло, е добрата новина е, че има някакво мръдване напред......
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар