IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отслабване по време на празниците?

22 декември 2018 07 00

Да, възможно е

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Не е задължително да качите повече килограми по време на празниците. Да, храна ще има и то в изобилие, но също така ще имате повече време да планирате режима си, активностите и да намерите време за себе си.

Замислете се: когато сте по цял ден на работа накрая имате малко желание за спорт, а пък и едва ли успявате да се храните здравословно в офиса.

За диети волята не ви стига, защото след поредната работна среща и напрежение, искате само да захапете шоколадова бисквитка.

Ето защо предстоящите празници ви дават шанс да подобрите начина си на живот, а защо не и междувременно да си създадете нови навици.

1. Повече движение

Не си търсете извинения, сега имате повече време за спорт и движение. Като за начало можете да тичате в парка или да скачате на аеробика, танци, кангоджъмпс и др. Ако притежавате фирмени карти за спорт, сега е моментът да изследвате всички видове различни занимания и да се забавлявате, докато горите калории.

2. Сауна, масажи и други глезотии

Сауната е добър начин да се разтоварите от излишната течност, токсините и да подсилите имунитета и метаболизма си. Масажите пък ще ви помогнат да възстановите мускулите и цялостния тонус на тялото, също така ще ви помогнат в борбата с целулита, ако имате такъв.

3. Планирано хранене

На работното място е трудно да пазите режим – непредвидени срещи, късно висене по проекти, работни вечери… всичко това може сериозно да обърка здравословния ви режим. Покрай празниците, дори да се налага да скачате от гости на гости, пак можете да планирате поне 70 % от храната си и да я направите по-здравословна.

4. Повече домашна храна

Бъдете снизходителни към стомаха си и поне за малко спрете да го тъпчете с полуфабрикати и суха храна под формата на снаксове и сандвичи. Наблегнете на супите и салатите, също така вкарайте повече плодове, зеленчуци и смутита.

5. Пости

Още един начин да разтоварите тялото са постите. Не се ограничавайте само с изрязване на месните продукти, а и на млечните поне до Коледа.

6. Разтоварващи дни

Когато не сте на работа е по-лесно да гладувате. Ще можете да запълните деня си с нещо приятно, за да не мислите за храна, а и няма да сте толкова изтощени и изморени, за да се поддадете на изкушения. След богатите трапези на самите празници, задължително си пуснете ден детокс, по време на който да пиете течности под формата на вода, чай без захар, фреш от грейпфрут.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари