IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На Жени Калканджиева й хареса киното, мечтае за повече роли

17 юни 2019 06 00

Шефката на „Визаж“ дебютира с голяма роля във филма „Ятаган“

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Жени Калканджиева изигра първата си голяма роля в киното, зрителите ще я видят в българската комедия „Ятаган“. Във филма на режисьора Андрей Андонов участват още Мариан Вълев, Васил Василев – Зуека, Любомира Башева и Ивайло Драгиев, а премиерата ще бъде следващата година.

Това е първата ми толкова сложна и многопластова роля. Аз играя различни хора – веднъж съм властна и амбициозна, друг път съм общителна, мека и обрана. Леко подмазваща се на медиите и тяхното експертно мнение. Персонажът ми има различни лица, но като цяло се развива през целия филм. Ставам все по-добра, не само като актьор, но и в кариерата на моята героиня. Трябваше да изиграя много и различни състояния, това ми беше много интересно. Експериментирах, наблюдавах се вкъщи“, заяви Жени пред Dir.bg.

Модната шефка призна, че актьорската работа ѝ харесва и е усетила магията на киното.

„Преди това никога не съм била амбициозна на тази тема, въпреки приятелството си с много продуценти. Но сега разбрах какво е да те запали магията на снимачния процес. В началото бях просто изпълнител и слушах всичко, което ми се казва, докато в даден момент от снимките усетих, че започвам да искам да участвам в работата и ако мога да я подобря, да покажа на режисьора няколко варианта на ролята. Другото важно нещо, което осъзнах за себе си, е че нямам нищо общо с моята героиня – коренно различни сме. Аз съм от хората, които не обичат нещата да се случват на всяка цена. Обичам всичко, което правя да ми носи удоволствие. Не съм от онези, които мачкат и прегазват всичко наред, само и само да постигнат целите си. По-деликатна съм. А героинята ми е абсолютна противоположност на всичко това“, разкрива Калканджиева.

Тя допълни, че мечтае за още роли.

„Доскоро не си бях и сънувала да вляза в киното и да играя роля, сега, понеже много ми хареса, бих искала да изиграя някакъв друг интересен персонаж. По-загадъчен и мистериозен. Вече по-сериозно си мечтая на тема кино“, казва още Жени.

А как вижда филма, в който играе първата си голяма роля?

„Той е олицетворение на абсолютно некомпетентните хора и тяхното издигане и израстване в обществената йерархия. Символ на българския политически елит, за който важни са единствено резултатите. Да оправдаем бюджета, да спечелим нов, да бъде по-голям, да ни пишат по медиите, да се покажем в Брюксел. Резултатите! (смее се) Вярвам, че филмът ще има успех защото хората, от една страна ще припознаят някои герои, а от друга – ще видят много повече за вътрешните отношения на всички онези, които са болно устремени към върха“.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

трезвеник ( преди 4 години )
Кой пък ще е вземе да играе в киното тази дърта пияндурница :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар