IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да съхранявате четката си за зъби

21 февруари 2019 06 30

Предпазете я от бактерии, за да сте здрави

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Как се грижите за четката си за зъби? Това е едно от нещата, което ползвате ежедневно и може лесно да се превърне в огромен източник на бактерии. Причината е, че обикновено главата на четката остава на открито, след като е била в устата ви и ако е поставена на място, където има повече движение има опасност да генерира много вредни елементи върху себе си.

Устата ви също съдържа различни видове бактерии, които постоянно можете да си прехвърляте обратно в нея, ако не внимавате, което пък лесно може да доведе до възпаления и други проблеми. Според специалистите има редица професионални начини да почистите своята четка за зъби (с UV-лампа или специални препарати), но това не е задължително.

Достатъчно е да спазвате следните хигиенични правила:

1. Не споделяйте четката си за зъби с никого! Трябва да я ползвате само вие. Влизайки в устата на друг, дори старателно измита след това, може да ви донесе болести, предавани чрез слюнката.

2. При възможност покривайте четката си с капачка, за да не се докосва до друга четка или повърхност.

3. Не дръжте четката си за зъби на влажни и тъмни места – това е среда, която помага на бактериите да се развиват.

4. Дръжте четката си далече от тоалетни и мивки. При течаща вода има голяма вероятност капки да хвръкнат и да попаднат върху нея и ако те съдържат вредни вещества или мръсотия, тя ще се пренесе върху четката.

5. Важно! Сменяйте четката си за зъби на всеки 2 месеца – без значение дали има сменящи се глави или не.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари