Никоя седмица на модата не може да се сравни по блясък с Мет Гала. Събитието, което ежегодно се провежда в Музея на изкуствата Метрополитън, Ню Йорк, тази година надмина всички очаквания.

Темата бе посветена на божествените тела и католическото въображение (Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination), което превърна половината холивудски елит в кралски особи, ангели, а някои дори се конкурираха с папата визуално. Такава смелост, разбира се, се очаква не от друга, а от Риана.

Барбадоската се бе спряла на къса рокля с пищно наметало на дизайнерката Margiela, инкрустирана с перли и скъпоценни камъни. А на главата си носеше специфична тиара, която идентифицираше „духовния ѝ статус“ и предизвикваше асоциации с тази на папата.

Звездата безспорно бе най-големият диамант на събитието, макар че доста нейни колежки също блеснаха с фамозни рокли. И все пак дързостта ѝ спечели не само възхищение, а и стана повод за доста шеги. В Туитър феновете на певицата побързаха да създадат десетки колажи и меме-та, с които шеговито подкачиха звездата за смелостта ѝ да се сравнява с Папата.

Единият от колажите бе озаглавен: „Когато има среща с папата в 5, а Мет Гала в 6“. Друг пък гласи: „Извънредни новини: Стана ясно, че папата напуска поста си, за да го даде на Риана. „Тя е прекалено голяма икона“, каза той“.

Вие смятате ли, че решението на Риана е прекалено дръзко?