IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се сдобиете с по-гъста коса?

7 май 2018 12 00

Трикове за стимулиране на скалпа и косъма

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Едно от най-големите притеснения на мъжете, освен представянето им в спалнята, е оплешивяването. С годините голям процент от представителите на силния пол се сблъскват с него, като логично всичко започва с оредяване на косата.

Доста мъже се опитват да го маскират като си боядисват косата в тъмни цветове, надявайки се да създадат зрителна измама за плътност или пък просто я махат цялата в стил „гола глава“. Това пък често им придава по-суров и мъжкарски вид, харесван от дамите.

Ако и двете опции не ви допадат и забелязвате наченки на оредяване на косата си, може да заложите на следните трикове:

Подкъсете

Не е задължително да махате цялата коса, но колкото по-къса, толкова по-малко си личи липсата на гъстота и „дупките“ в нея. Освен това според експертите късата коса привлича по-малко внимание и изисква по-малко поддръжка.

Вдъхнете ѝ живот

След като уцелите най-добрата дължина е време да вдъхнете живот на косъма. Когато косата изтънява и започва да пада, е хубаво да подсилите кръвния поток към скалпа. Масажирайте скалпа, когато се къпете. Правете го нежно с кръгови движения за най-голям ефект.

Внимавайте с продуктите

Хубаво е да не слагате тежки гелове и кремове, които просто ще разделят косата ви и ще обособят снопове, през които ще си личат още повече оголените места. Освен това може да „запушите“ косъма и всичко останало се обезсмисля. Ако искате да стилизирате нанесете някаква паста или пяна за коса.

Консултирайте се с фризьора преди да прибегнете до доктора

Има лечения на косопад и инвазивни процедури, които обещават по-гъста коса. И все пак преди да прибегнете към някакви химически стимулации или присаждане на коса, по-добре заложете на натуралното и се консултирайте с експерт-фризьор, който да ви посъветва какво можете да направите в настоящата ситуация.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари