IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 навика преди лягане, които ви помагат да остареете по-бързо

7 март 2018 14 40

Спрете да правите това сега!

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Качественият сън и кремовете със слънцезащитен фактор са добро начало да се погрижите за кожата на лицето си, но съвсем не са достатъчни да я предпазят от остаряване. Много хора без да осъзнават ускоряват процеса на стареене с някои маловажни навици. Дерматологът и основател на Visha Skincarе д-р Първиша Пател разкрива кои са всекидневните грешки, които нараняват кожата и как точно добавят по няколко годинки върху възрастта ни само за една нощ.

1. Спите на лицето си

„Гравитацията печели, когато спим на лицето си. Резултатът е незабавен – подпухнали очи и лице“, обяснява д-р Пател. Причината е, че гравитацията придърпва течност в лицето ви. С времето спането по лице причинява увисване на кожата и липса на колаген. Съветът на д-р Пател е да се научите да спите по гръб, за да не остареете преждевременно.

2. Не си миете лицето

Миенето на лицето преди лягане е жизненоважно за хубава кожа, тъй като по този начин вие отмивате мръсотията и потта, натрупали се през деня. „Ако сте тренирали и сте се изпотили например, потта запушва порите, което по-късно ще доведе до появата на черни точки и пъпки. В случай че по природа имате по-мазна кожа, лицето ви ще бъде още по-мазно на другия ден“, обяснява експертът. Съветът ѝ е нежно да ексфолирате кожата си преди лягане, за да може да отпушите порите и тя да диша през нощта.

3. Ползвате прекалено много продукти

Ако прекалявате с козметиката и не сте случили на точните продукти, то вие само вредите на лицето си. „Продукти, които съдържат ретинол, се използват за превенция на бръчки и когато се миксират с продукти с бензоил пероксид (за борба с акнето), може да направят кожата ви суха и да я раздразнят“, обяснява д-р Пател. Сухата кожа се възпалява по-лесно. Придържайте се към продукти, които вече сте ползвали.

4. Не пиете достатъчно вода

Хидратацията е важна отвътре навън. „Когато сте дехидратирани, кожата губи еластичност и се сбръчква по-лесно. Особено в областта на очите. Препоръчително е да пиете поне 6 чаши вода на ден.“

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари