IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Падащи мигли: Как да ги задържите на място?

8 ноември 2018 07 00

Как да подсилите растежа им?

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Красивите и гъсти мигли са като нова прическа – забележими и изкусителни. За съжаление досущ като косата с годините те оредяват и се нуждаят от специална поддръжка.

Най-лесно е да сложите изкуствени мигли (сгъстяване косъм по косъм или изцяло слепени). Но имайте предвид, че изкуственото изисква сериозна поддръжка и ако веднъж решите да спрете с нея, може естествените ви мигли да опадат.

„Когато остарявате, космите ви навсякъде стават по-тънки и редки. Това дава отражение и върху миглите ви.“, обяснява дерматологът Денди Енгелман. Добрата новина е, че можете да ускорите растежа им, за да минимализирате загубата и не е нужно да поставяте 12 пласта спирала.

Бъдете внимателни, защото миглите са деликатни и лесно падат. Можете да прибегнете до различни серуми за мигли, чиято основа е растителна, съветва Енгелман. Хубаво е да разредите употребата на извивачка за мигли, тъй като постоянното прегъване на определено място увеличава шанса миглата да се скъса там. Освен това при постоянно огъване вероятността да откъснете някоя мигла става по-голяма.

Друг начин да се погрижите за миглите си е като винаги отмивате макиажа преди лягане. Все пак това, което слагате на лицето и очите си до известна степен съдържа химикали и не е хубаво да престоява много дълго.

Не прекалявайте и със спиралата в стремежа си да създадете обем и дължина. Не смесвайте различни спирали – различните компоненти, от които се състоят, може да увредят миглата. И не на последно място, дайте шанс на миглите ви да „дишат“. Досущ като кожата и скалпа и те трябва да бъдат пощадени и от време на време да не бъдат третирани с абсолютно нищо.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

123 ( преди 5 години )
Падащи мигли: Как да ги задържите на място? Има няколко варианта:1. С тиксо2. С капчица3. Махате ги напълно, за кво ви са
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар