IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 навика, с които да запазите тялото и кожата си млади

22 декември 2018 14 15

Започнете от днес

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

С възрастта желанието да съхраним младостта си се увеличава. Кремовете, масажите и иновативните медицински методи помагат категорично, ала за да се запази ефектът от тях трябва да се придобият и някои наистина здравословни навици, които да се превърнат в начин на живот.

Може да започнете със следните:

Вдигайте тежести

Подобни тренировки са изключително ценни за подобряване на функциите и състоянието на мускулите и трябва да се превърнат в част от ежедневието ви. Старайте се да работите с по-големи тежести и упражненията да обхващат цялото тяло.

Добавете протеин към храната си

Недостигът на протеин може да увеличи загубата на мускули в тялото. След 50 то се нуждае от още повече протеини, като дневната норма за възрастен човек е 0,8 грама на килограм.

Хапвайте 3 здравословни ястия дневно

Храненето е много важно за това да бъдете здрави, тонизирани и млади. Опитвайте се да се храните здравословно поне 3 пъти на ден като в основните ястия разпределяйте протеини, мазнини и въглехидрати. Не пропускайте закуска/обяд или вечеря.

Поемайте витамин D

Този витамин може да направи сериозна промяна в тялото ви. Отговорен е за здрави кости и стави, както и за доброто състояние на мускулната тъкан, която с възрастта намалява осезаемо.

Добавете антиоксиданти към хранителния си режим

Като за начало можете да започнете да пиете зелен чай, който е пълен с антиоксиданти. Те помагат за повишаване на метаболизма, имунната система и цялостния тонус на тялото.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари