IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ледена терапия за отслабване

11 май 2018 14 30

Ефективно и дълготрайно отслабване в кратък период

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Много от вас са чували различни методи за отслабване, включващи гореща йога, сауна и други методи за затопляне на тялото. През последните няколко години обаче стана много модерно и „изстудяването“ на тялото. Една от силно рекламираните процедури, в която доста експерти се кълнат е криолиполизата, която действа като замразява мастни клетки в конкретни участъци на тялото и след това самият организъм ги изхвърля.

Тя е скъпо удоволствие, но това не трябва да ви отказва от идеята да замразите излишните мазнини. Можете да направите алтернативна „терапия“ и у дома! Какво представлява терапията с лед? Това е изстудяване на части от тялото – най-често бедра, корем, бричове, в резултат на което мазнините в тези зони намаляват, кожата става по-стегната и се засилва циркулацията на кръвта в съответното място. Комбинирана с упражнения и разумен хранителен режим, тази терапия може да бъде много ефективна.

Техниката се ражда в Мексико около 2000 година и е съпроводена от масаж. Как да си направите ледена терапия у дома? Лесно е! Единственото правило е никога да не слагате лед директно върху кожата. Завийте няколко купчета в памучен плат и докосвайте съответното място, докато се разтопят. Досега няма регистрирани странични ефекти, а лекарите се кълнат, че кожата и нервните окончания няма как да бъдат наранени. Дори да усетите леко изтръпване на третираното място, то ще изчезне след няколко часа или ден.

На пазара има различни продукти с охлаждащ ефект, които действат на сходен принцип, но изстудяването е в много по-лека степен и те разчитат на горенето на калории, за затопляне на съответното място – т. е. мастните клетки не замръзват. Ето какво може да си забъркате у дома и да помогнете на тялото си да загуби целулита и един-два размера:

Съставки:

2-3 супени лъжици хвощ

Няколко листа от розмарин

3 супени лъжици кафе

Малко бръшлян

Зелен чай

½ литър вода

Смесете всички съставки във вряща вода и оставете за 15 минути. След това изчакайте да се охлади сместа до стайна температура. Поставете в тава и замразете. Не поставяйте леда директно върху кожата си, увийте го в кърпа.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари