IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Болка, напрежение... По-полека с токчетата!

27 април 2019 13 15

Те съсипват краката ви

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Токчетата са красиви, правят краката ви да изглеждат безкрайни и разпалват мъжките фантазии. Уви, те рядко са удобни, да не говорим за щетите, които нанасят на тялото ви.

1. Напрежение в коляното

Когато носите токчета, ходите прекалено изправени и стъпалата ви не се завъртат естествено. И неравномерното разпределяне на тежестта се поема от коленете. В дълготраен план може да ви причини и остеопороза.

2. Болка в долната част на гръбнака

След парти вероятно се чудите защо ви боли долната част на гърба. Не е от танците, от токчетата е. Винете за това токчетата, тъй като те нарушават баланса на тялото и напрежението се пренася в долната част на тялото, откъдето се натрупва и болката.

3. Болка в стъпалата

Ако носите токчета по цял ден, нищо чудно вечерта да ви болят стъпалата.

4. Афектират мозъка

Формата на обувките се отразява на кръвообращението и напрежението във вените. В някои случаи в дълготраен план това може да доведе до главоболие и спукване на вени.

5. Враснали нокти

Обувките на тънки токчета обикновено са заострени и затова кутретата ви може да са деформирани. Тесните обувки водят и до образуване на врастване на ноктите, което е не само болезнено, но и деформира нокътната плочка.

Какво можете да направите?

– Носете по-често равни обувки;

– Масажирайте редовно стъпалата си;

– Инвестирайте в стелки, лепенки или други подложки, които да увеличат комфорта на стъпалото и в неудобните обувки.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари