IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да увеличите трайността на парфюма си

21 май 2017 10 45

И няма да се налага да го носите в дамската си чанта при всяко излизане

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Качественият и марков парфюм е инвестиция, която определено си заслужава. Доказано е, че ароматът може да ви направи по-привлекателни или да отблъсне хората от вас. Случвало ли ви се е обаче да си купите хубав парфюм, който макар и с доказан произход изветрява по-бързо като ухание?

Има начин с малки трикове да удължите трайността на аромата върху кожата си. Ето и какво да направите:

1. Ако искате парфюмите ви да са по-издръжливи, ги съхранявайте правилно – далече от светлина и топлина на сухо и по-студено място.

2. Поставяйте парфюма си веднага след душ. Мократа кожа го абсорбира по-добре.

3. Може да парфюмирате и косата си! Не впръсквайте парфюма директно в нея, тъй като доста аромати съдържат химикали, които могат да я увредят. Потърсете специални аромати, които са подходящи за коса или пък напръскайте четката си преди да се разрешите.

4. Намажете се с неутрален лосион без мирис преди да нанесете парфюма си. Хидратираната кожа задържа аромата по-дълго от сухата.

5. Ако нанасяте аромат на китките, не ги търкайте една в друга, защото това „пречупва“ уханието и то изветрява по-бързо.

6. Нанасяйте аромата на местата, където се усеща пулсът ви – врата, китките, под коленете и на сгъвката на лактите от вътрешната страна.

7. Напръскайте салфетки с любимия си парфюм и ги поставете между дрехите. Така те ще се „окъпят“ нежно в аромата.

8. Искате по-дълготраен парфюм? Когато избирате аромата, спрете се на такъв, който съдържа ванилия, пачули и мускус.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари