Едно от най-приятните неща за всяка дама е умението да си открадне време, което да бъде изцяло посветено на красивите прическа и грим.

Запълнените и натоварени графици на съвременната жена, майка и съпруга съставят напрегнато ежедневие, в което трудно успяват да се вместят грижите за външния вид. Или поне не по начин, по който на нас ни се иска.

За сметка на това обаче честването на Международния ден на жената, който по традиция се празнува на 8-ми март, е чудесен повод без угризения да се постараем за самочувствието си и да се почувстваме като истински дами.

Често, поради различни причини, не успяваме да стигнем до ръцете на професионалист, който да даде своя незаменим принос към перфектната ни визия. Знаем, че в домашни условия нещата невинаги се получават лесно, бързо и дълготрайно.

Тук на помощ идваме ние.

Тъй като осъзнаваме колко трудно е на съвременната жена да отдели един цял ден в приготовления и разбираме напълно желанието, което всяка дама има, да изглежда съвършено, даваме своя малък подарък на всички наши читателки за Деня на жената.

Специално за 8-ми март се допитахме до професионалистите от Sky Gym Beauty & Sport, кои са най-подходящите прическа и маникюр за празника. След като дадоха своите съвети и предложения, Мария Цакова (маникюр) и Ралица Стоицева (прически), показаха майсторството на малките трикове, с които да успеем да постигнем същия резултат и у дома.

Видео уроците разкриват всички компоненти на идеалната прическа и маникюр от първата до последната стъпка, като успоредно с това съставят един своеобразен наръчник, гарантиращ идеални резултати.

Един лесен практически урок за красотата, който позволява да изглеждаме перфектно без да губим цял ден в приготовления.

Първият видео урок е посветен на красивия маникюр. Актуалните тенденции за сезона диктуват да посрещнем пролетта подобаващо с дръзки анималистични принтове. Тъй като това може да е сложна задача, маникюристката Мария Цакова представя лесен вариант, който да постигнете у дома.

Ще ви бъдат необходими само парче готварско фолио, карфичка и съответните цветове – черно и тъмнокафяво. Можете да изберете сами каква да бъде основата на лака, но препоръчваме да се спрете на телесен цвят, за да се откроява декорацията.

Вторият вариант за маникюр е в задължителните за пролет-лято 2015 флорални елементи. Тук имате повече свобода при комбинациите между цветове, тъй като основата и самите цветя зависят изцяло от вас.

За да добавите блясък, използвайте най-обикновени камъчета за маникюр, които да поставите с капка безцветен лак. Ще ви бъдат необходими печати, които почти всяка дама има, и малки камъчета за декорация.

Вижте всички стъпки на красивия маникюр в нашия видео урок:

За да бъде перфектна вашата визия, попитахме фризьорката на Sky Gym Beauty & Sport, Ралица Стоицева, как точно се прави холивудски елегантен кок. Ефектната прическа може да бъде създадена лесно в домашни условия, като единственото, което ви трябва е предварително да накъдрите косата, фибички и малко лак за коса.

Вижте подробно обяснени и показани всички стъпки за идеалната прическа за 8-ми март в нашия видео урок.

Очаквайте съвсем скоро още видео уроци, с които лесно и бързо да постигате добри резултати в домашни условия.

Прическа: Ралица Стоицева – Sky Gym Beauty & Sport

Маникюр: Мария Цакова – Sky Gym Beauty & Sport

Модел: Криси Табачка – Редактор Мода и Козметика в Tialoto.bg