IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога трябва да ядете ябълки?

2 май 2018 11 00

Пектинът е полезен, но също трябва да бъде приеман по определен начин

Снимка: Istock

Снимка: Istock

„Ябълката държи лекарите далече“. Със сигурност сте чували този израз и той не е далеч от истината. Но като всяко друго нещо и той си има технология на прием, за да може да извлечете максималната полза от него.

Учението за живота и здравето аюрведа неслучайно много държи на точното време за прием на различните храни! Според него организмът усвоява максимално продуктите в определени часове. И това важи и за ябълките.

Кога се ядат ябълки?

Според изследванията е хубаво да хапвате този плод в сутрешните часове. Ябълките са богати на фибри, витамини и пектин, който се намира най-вече в кората. Те помагат на храносмилателната система. Доста хора имат проблеми с храносмилането заради стрес, недоспиване и други фактори, затова е хубаво да започват деня си с ябълка.

Пектинът също така помага на млечната киселина и на бактериите в нея да се позиционират по-добре в дебелото черво. Това допълнително подобрява дейността и състоянието на храносмилателния тракт. Пектинът в ябълките съдейства и да се отървете от токсините и канцерогенните вещества, причиняващи рак.

Ако консумирате ябълки вечер или нощем, храносмилателната ви система може да се обърне срещу вас. Плодът може да доведе до образуване на газове, което да направи нощта в дискомфортна.

Органичната киселина в ябълките може да повиши стомашната киселина в организма и да се подуете за известно време. Изводът е, че ябълките са най-лесносмилаеми сутрин или между две хранения. Хапвайте ги с кората, тъй като тя съдържа доста полезни съставки.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари