IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банан на ден пази доктора далече

19 март 2019 06 30

Включете този плод в менюто си

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Чували сте, че ябълките помагат да поддържате добро здраве, но далеч не са единственият плод, който трябва да вкарате в ежедневното си меню. Бананите също носят много ползи на тялото. И не са опасни и за теглото ви, стига да ги консумирате в норма!

1. Бананите влияят положително на психическото здраве

Тропическият плод е богат на триптофан, който се превръща в серотонин. Доказано е, че дефицитът на серотонин в мозъка, води до депресия и постоянна тревожност.

2. Бананите са полезни за мозъка

Те са богат източник на калий и магнезий. Вторият е храна за мозъка и важен компонент той да е във форма, а вие концентрирани.

3. Помагат в процеса на отслабване

Ако искате да отслабнете, можете да заложите на банани да заситите стомаха в ситуациите между храненията. Плодът съдържа 3 г фибри и 100 калории на 100 г, така че е добър избор. Заложете на по-зелените банани, тъй като те имат по-малко фруктоза.

4. Подсилват костите

Бананите повишават абсорбирането на калций и подобряват състоянието на костите.

Колко банана трябва да ядете на ден?

Един банан е напълно достатъчен, за да се извлекат необходимите полезни съставки и фибри. Тъй като не тежи на стомаха е хубаво да го хапвате преди или след тренировка. Популярни начини да вкарате бананите в менюто си:

– Бананите са идеални за шейкове и смутита, но примесени с други съставки трябва да заменят изцяло основно хранене, тъй като стават по-калорични;

– Често те се слагат като плодова съставка в сладкиши, кексове;

– Подсилват закуската, ако ги вкарате в мюслито си;

– Можете да замените брашното в палачинките с банан.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари