IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да подобрите концентрацията на детето си

1 юли 2019 05 30

Подходящите храни ще му помогнат да се фокусира по-лесно

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Има си причина, поради която постоянно се повтаря, че балансираната диета е важна не само за физическото здраве, но и за психическото. Какво слагате в устата, оказва влияние върху много повече неща от килограмите ви. Ето защо е важно да следите и какво яде детето ви, особено ако искате да концентрирано и щастливо.

От опит знаете, че когато не сте сити и не сте дали на тялото достатъчно витамини и хранителни съставки, се чувствате постоянно уморени и раздразнителни. Представете си как се чувства едно хлапе в такава ситуация? По-добре да не го изпитвате от първа ръка, a вкарайте в менюто му:

Пълнозърнести продукти

Най-голямата причина, поради която децата ви трудно се фокусират е липсата на захар в тялото. За да поддържате нивата на кръвната захар ви трябват продукти, които се разграждат по-бавно, засищат и са полезни. Казано по друг начин – осигурете на мъничето си пълнозърнести продукти за закуска – сандвич, мюсли или дори някакви макарони със сирене са добра опция. Включването на пълнозърнести храни предпазва децата от пристъпи на глад и държи мозъка в кондиция до 8 часа.

Дръжте под ръка следните закуски, в случай че детето ви огладнее:

-Сладки картофи – те заместват чипса и могат да бъдат изпечени на тънки резенчета с коричка. Полезни и вкусни са.

-Сушени плодове – макар че съдържат доста захар, те са по-полезни от рафинираните захари. Бананов или кокосов чипс също ще им се усладят и няма да натоварят организма им .

-Пълнозърнести гризини със семена– може и под формата на солети. Те ще доставят фибри на организма, а добавените семена ще подобрят перисталтиката и храносмилането.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари