IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коктейли, които не пречат на диетата

29 юни 2019 12 00

Пийте ги с мярка и удоволствие

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Лятото вече е тук и няма по-хубаво нещо от един студен коктейл в почивните дни. Разхлаждането по време на жегите става все по-трудно и хубавите питиета винаги може да дойдат на помощ в такъв момент. 

Освен, че е лято, повечето от нас вече пореден месец се опитват да влязат във форма за плажа. Това често налага намаляването на алкохола, газираните напитки и ви ограничава да пиете само студена вода. Но това не винаги трябва да е така. Истина е, че коктейлите са източник на голямо количество калории, но това не означава, че трябва да пропускате веселото събиране с приятели.

Има няколко питиета, които със сигурност могат да влязат в диетичния ви режим, а на други пък може да ги има намалите калориите с няколко лесни трика.

Вино

Бялото вино е едно от най-предпочитаните питиета сред дамите. Според проучване, една чаша от питието съдържа около 120 калории. Ако искате да намалите това количество, може да го разредите с газирана вода и по този начин ще приемете само по 60 калории с чаша.

Снимка: Pixabay

Още повече, че така намалявате и приема на голямо количество алкохол, което ви държи в кондиция по-дълго време. 

Ако пък не сте фен на разреждането, то тогава трябва да се откажете от виното и да преминете към шампанското. То съдържа едва 90 калории.

Ром с диетична кола

Ако сте ценители на класиката, ромът и диетичната кола е точният коктейл за вас. Смесете половин 50 мл. ром с кола, която не съдържа захар и ще ви се получи питие, което съдържа едва 95 калории.

Снимка: Pixabay

Но, бъдете внимателни, тъй като твърде много от диетичната кола също може да се окаже вредна за вас. 

Блъди мери

Това питие може да се окаже доста полезно за диетичния ви режим, ако се придържате към по-семплата му форма. Блъди мери, което съдържа около 50 мл. водка и 80 мл. доматен сок, ще приемете около 125 калории.Не използвайте съставка, която съдържа много захар и ще сте перфектни за лятото. 

Снимка: iStock

Водка със сода

Класическо питие, което освен освежаващо в летните нощи, съдържа по-малко от 100 калории. Почитателите на това питие могат спокойно и разумно да го консумират даже, когато са на диета.

Снимка: iStock

50 мл. от спиртната напитка и малко сода или пък вода с лед, може да се превърне в чудесен коктейл, който не вреди на килограмите. 

Плодово мохито

Обикновеното мохито се прави със захар, мента, лайм, ром и сода. Това превръща коктей в питие, което съдържа около 200 калории заради захарта. За да намалите приема на вредните съставки, може да сложите малки кубчета от диня или пък портокал и по този начин намалявате приема на калории до 90, а понякога и дори още повече. 

Снимка: Pixabay

Макар да е много изкушаващо да пиете коктейли в топлото време, трябва да запомните, че не трябва да прекалявате с тях. Затова ги консумирате с мярка и удоволствие. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари