IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво затруднява отслабването?

21 февруари 2017 06 00

Няколко причини

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Загубата на излишни килограми е битка, в която невинаги водим. Често се случва в началото да печелим, като теглото започва сигурно да се понижава, но малко по-късно успехът колебливо започва да се поклаща и свалените килограми стават все по-малко, докато накрая спираме да отслабваме.

Това е напълно нормално, тъй като колкото повече килограми губим, толкова по-трудно става начинанието. Когато продължаваме да губим тегло, метаболизмът се забавя и в тези случаи трябва или да консумираме по-малко калории, или да изгаряме повече чрез различни активности.

Ето какви могат да бъдат причините, които затрудняват свалянето на излишното тегло...

Не се движим достатъчно извън фитнеса

Когато започнем да тренираме, много често се случва да се упражняваме повече, когато сме във фитнеса, но едновременно с това да ограничим движението през деня. Това е грешка, която може да спре прогреса.

Не бива да изпускаме възможност да се раздвижим – да се разходим до вкъщи или да изкачим стълбите. По този начин се поддържа метаболизмът.

Не се храним правилно

Придържането към тренировка с висока интензивност повишава апетита. Това може да доведе до силен глад след активността, последван от преяждане. Затова е важно да имаме предвид някои неща.

Ако сме гладни преди тренировка, има вероятност след като приключим гладът да се е засилил значително. В тези случаи е препоръчително да хапнем нещо преди да започнем да тренираме – по този начин управляваме глада си. Не бива обаче да консумираме тежка храна, а да изберем ябълка, която е богата на прости въглехидрати, или шепа бадеми, тъй като те са с богато съдържание на полезни мазнини.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари