IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-опасните за здравето секс пози?

20 ноември 2017 06 00

Лекари казаха тежката си дума

Снимка: Инстаграм

Снимка: Инстаграм

Интересно проучване показва, че някои от най-предпочитаните и от двата пола пози в секса крият сериозни рискове от физически травми и за двамата партньори.

Оказва се, че т. нар. мисионерска и кучешка поза и позицията, при която жената е отгоре, са най-рискованите сексуални пози.

По-застрашени от физически увреждания при практикуването им са мъжете. Проучване, публикувано в изданието Journal of Impotence Research, проследява причините за зачестилите в последните години случаи на фрактура на пениса при мъжете или потенциално опасните уретрални увреждания при жените, получени по време на секс.

Резултатите показват, че в голяма част от случаите тези травми се дължат именно на честото практикуване на някои сексуални пози.

Като най-опасна поза в секса се определя кучешката поза. Клиничната практика и проследяването на 90 случая на мъже с фрактура на пениса във Великобритания показва, че най-голяма част от тях (над 40%) са получени именно вследствие на секс в кучешка поза. Не само че най-често води до физически рискове за сексуалното здраве на мъжа, но тази поза провокира и най-сериозните увреждания на пениса.

В допълнение това е позата, която се асоциира и с най-голям риск от увреждане на половите органи и при жената. Макар и да се срещат по-рядко, около 50% от случаите на уретрални увреждания при жените са следствие от опасно практикуване на кучешката поза в секса.

Мисионерската поза е втората най-рискова сексуална поза, на която се дължат около 25% от сексуално провокираните травми при мъжете и около 20% от тези при жените.

За останалите опасни пози можете да прочетете в puls.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари