IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски експерти: За борба с килограмите включете и червено вино

27 март 2018 13 10

Напитката не само не пречи, но и помага в отслабването

Снимка: Pexel

Снимка: Pexel

Една добра новина за хората, които обичат алкохол, а искат и да изглеждат добре през летните месеци.

Голяма част от хората, заели се с диети загърбват и алкохола, заради калориите в него, но според американски учени подобни действия не са нужни.

Експертите препоръчват дори до две чаши червено вино, които не само че не пречат, но могат и да помогнат в борбата с излишните килограми, пише Daily Star.

Проучвания на специалисти от Вашингтонския университет и Харвардския медицински колеж показват, че съдържащият се в червеното вино полифенол ресвератрол може да се окаже мощен съюзник в отслабването.

Изследователите са установили, че ресвератролът допринася за преобразуването на бялата мазнина в полезната кафява мазнина, за която се смята, че играе важна роля в метаболитните процеси. Учените напомнят, че докато вредната бяла мазнина складира излишни калории, „добрата“ кафява мазнина отделя големи количества енергия, изгаряйки калориите и предпазвайки от напълняване.

Ресвератролът освен това помага за потискане на апетита, което също допринася за контролиране на теглото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари