IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топла вода на гладно сутрин – защо не?!

12 юни 2018 11 40

Пречиства тялото от токсини

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Пробвали ли сте да изпиете чаша топла вода рано сутрин, преди да закусите? Този ритуал е станал рутина за много хора и има защо. Така наречената „водна терапия“ е най-популярна в Азия, където практикуват аюрведа и традиционната японска медицина. Тя спомага за много процеси в тялото.

През лятото трябва да приемате повече течности, защото тялото ви се поти повече. Това означава, че докато по време на другите сезони са ви нужни 1-1,5 литра вода, в този ви трябват поне 2-2,5 литра. Изпиването на чаша топла вода сутрин е един от начините да останете хидратирани през деня.

Защо топлата вода рано сутрин е полезна за организма? Пиенето на вода на гладно подобрява перисталтиката и помага при по-сериозни проблеми като диария и запек. За най-добри резултати пийте топла или хладка вода. Това помага за по-добрата циркулация на кръвта, което е предпоставка за по-лесно изхождане.

Водната терапия прочиства тялото от токсините. Топлата вода има положителен ефект на стомашно-чревния тракт. Също подобрява състоянието на кожата, защото намалява акнето.

Според японците, приемът на топла вода преди закуска помага и при други проблеми като болезнен цикъл, диабет, артрит, главоболие. Тайната се крие в температурата на водата, защото студената и ледената нямат същия ефект.

Ако искате да пробвате терапията, не забравяйте, че е най-добре да се пие до 160 мл вода (първо стартирайте с една). Тя може да бъде както топла, така и на стайна температура. Може да разпределите количеството на четири пъти. Важното е то да се приеме веднага след събуждане, дори преди да сте си измили зъбите. След това закусете, ако искате, но между двете е нужно да има интервал от поне 30-40 минути.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари