IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да намалите менструалните болки с домашни средства?

12 ноември 2018 11 50

Без да използвате хапчета

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Лошо настроение, световъртеж, подуване на корема, пронизваща болка. Това са част от симптомите, които всяка жена изпитва по време на нейния месечен цикъл. Понякога спазмите са толкова силни, че не може да мръднете от леглото си, камо ли да работите.

Докато някои жени минават през този период доста по-леко, на други им се налага всеки път да взимат най-различни медикаменти, за да се справят със силните болки, които започват на първия ден и продължават до края.

Има няколко домашни средства, с които дамите могат да си помогнат при болезнен цикъл. Те са доста по-безвредни и не носят странични ефекти.

Използвайте грейка

В аптеките и дрогериите продават така наречените термофор грейки. Те представляват дебели гумени торбички, в които можете да налеете топла вода и да ги запушите така, че тя да не се излива. Те са идеалното средство за успокояване на спазмите през деня и нощта. Когато сте си вкъщи и изпитате силна болка, поставете грейката върху болезненото място. Не след дълго от топлината ще се почувствате по-добре.

Чай от лайка

Доказано е, че лайката има способността да намалява болката в тялото. Това се дължи на противовъзпалителните свойства на чая, които намаляват нивото на липида простагландин, който причинява неприятните спазми по време на менструация. Може да започнете да пиете чай от лайка малко преди да получите кръвотечение, за да се подготвите за дискомфорта.

Витамин D

Знаете ли дали нивото на витамина в тялото ви е достатъчно? Той играе важна роля в много процеси, протичащи в организма. Най-добрият начин да си го набавите, е като излагате кожата си на пряка слънчева светлина. Разбира се, през зимата времето е лошо и тогава много хора имат недостиг, затова трябва да взимат добавки с витамин D. Той облекчава болките по време на цикъл.

Препоръчително е да си направите изследвания за нивото на витамина, след което да се консултирате с лекар как да приемате добавки.

Упражнения

Много жени са много по-лениви през този неприятен период от месеца. Тогава нямат желание за нищо. Някои не обичат да ходят на фитнес и вместо да се движат, прекарват с часове в леглото. А физическата активност може да им помогне да се почувстват много по-добре. Аеробните упражнения, например, са за препоръчване при силни спазми. Те подобряват кръвообращението в тялото и намаляват болката, което се дължи на това, че мозъкът произвежда повече ендорфини.

Акне в интимната зона?

4 чая, които намаляват възпалението в тялото

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари