IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 начина за справяне с махмурлука след празниците

1 януари 2019 07 00

Пийте повече течности

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

След Бъдни вечер и Коледа, предстои посрещането на 2019 г. А тя ще дойде заедно с тежки наздравици и вкусни гозби. Въпреки съветите на специалистите за умерена консумация на алкохол и любимите храни, много хора ще ги пренебрегнат.

Мазните ястия и повечето спиртни напитки предизвикват дискомфорт след празниците. Ето няколко съвета, с които по-лесно ще се справите с неприятния махмурлук на сутринта:

Повече сън

Едно от най-добрите средства, с които да изгоните махмурлука след празниците. След по-голямото количество алкохол, изпито по празниците, черният ви дроб работи на по-високи обороти, за да го разгради. Ако спите повече и имате по-качествен сън, това ще стане по-бързо.

Пийте повече течности

След като човек изпие повече алкохол, тялото му се дехидратира и се нуждае от достатъчно течности, за да възстанови електролитния баланс. Айрян, минерална вода, кокосова вода, чайове, са подходящи за пиене при тежък махмурлук. Те ще помогнат на организма да изхвърли по-лесно токсините от спиртните напитки.

Джинджифил

Коренът има по-специфичен вкус, който не се харесва на всеки, дори може да накара някои да повръщат, ако са злоупотребили с алкохола. Но е изключително полезен за успокояване на разстроения стомах и облекчаване на симптомите на махмурлука. Може да настържете малко джинджифил и да го смесите с няколко лъжички мед, или да си приготвите чай с малко парче от корена.

След като се справите със сутрешното гадене след празниците и се наспите, отидете на фитнес. Потенето в залата или взимането на гореща вана ще ви помогнат да се освободите от натрупаните токсини. Въпреки това внимавайте, защото потенето може да доведе до обезводняване.

Фруктоза

Тя подобрява метаболизма след прием на алкохол. Хапвайте плодове или пийте фрешове, за да си набавите по-бързо фруктоза. Може да лапнете и 1-2 лъжици мед.

Зелев сок

Най-добрият приятел на махмурлиите. В сока от киселото зеле има много полезни вещества като витамините С и В1, които помагат на тялото да се възстанови по-лесно след консумацията на алкохол. Освен това той съдържа голямо количество сол, което се грижи за електролитния баланс и насърчава пиенето на вода.

Шкембе чорба

Супата съдържа соли, протеини и минерали. Тя е мазна, топла и люта – комбинация, която действа доста освежаващо на много хора.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари