IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консумацията на мляко предпазва сърцето

16 януари 2019 12 50

Според британски експерти

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Умерената консумация на мляко е полезна за здравето – предпазва сърцето. Това твърдят британски експерти, според които по-здравословният начин на хранене може да намали риска от сърдечен удар.

Едно от предимствата на млякото е, че понижава риска от сърдечносъдови проблеми. Учените доказват, че хората, консумиращи дневно над две порции пълномаслени млечни продукти от по 244 г, най-вече прясно и кисело мляко, имат по-здраво сърце. Важно е да се уточни, че сиренето и сметаната не бива да се похапват често, защото те са по-вредни за организма.

В млечните продукти има голямо количество наситени мазнини. А те увеличават риска от инфаркт, защото повишеното им ниво увеличава холестерола в кръвта.

Онези, които имат по-висок холестерол, са го получили именно заради нездравословното си хранене с продукти като масло, торти, сладкиши, бисквити, тлъсто месо, колбаси, бекон, сирене, сметана, шоколад и сладолед.

Според препоръките на лекарите във Великобритания, мъжете на възраст между 19 и 64 години не трябва да консумират повече от 30 г наситени мазнини дневно, докато жените – до 20 г.

Коронарна болест на сърцето е една от водещите причини за сърдечен удар. При него основните съдове, снабдяващи органа с кръв, се запушват с холестеролни плаки. Една от тях се отделя, след което се образува тромб, който може да блокира кръвоснабдяването на сърцето и дори да причини инфаркт.

Четете още:

Митове за млякото

5 храни и напитки, които да приемате след тренировка

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари