IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Физическо натоварване – защо е по-полезно от диетите?

9 април 2019 11 30

Изразходва повече калории

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Физическото натоварване е много по-ефикасно за тялото отколкото диетите за отслабване. Това показва проучване на учените от университета в Колорадо.

Екипът от учени сравняват ефекта от диетите и физическата активност в борбата с излишните килограми. Те изследвали колко калории са изразходвали хора, които са отслабнали успешно и продължават да поддържат едни и същи килограми. Те анализират и данните на хора, чийто тегло е нормално, както и на такива с излишно.

По време на някакво физическо натоварване човек поглъща почти същото количество калории, както и при затлъстяване, но разликата е, че при първия случай ги изразходва по-бързо. Така избягва ново затлъстяване.

Затлъстяването е главната причина за рязкото увеличаване на раковите заболявания сред младите хора в САЩ. Между 1995 г. и 2015 г. злокачествените тумори, за които излишното тегло е рисков фактор, са започнали да се появяват по-често сред жените и мъжете под 50-годишна възраст, сочи по-ранно проучване.

Физическото натоварване е полезно за тялото, защото:

– укрепва имунната система;

– стимулира сърдечната дейност;

– заяква костите;

– облекчава болките в гърба и кръста;

– подобрява настроението.

Ако се нуждаете от повече движение и искате да свалите излишните килограми, първо опитайте да промените някои вредни навици, след това прибягвайте до диети.

Четете още:

Пролетна умора – как да я преборите?

5 начина да останете мотивирани за тренировка след работа

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари