IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Помага ли водата с лимон в отслабването?

7 юни 2019 05 30

Колко е важно да започваме деня си с нея

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Колко често сте чували, че една чаша топла вода с лимон сутрин, ускорява метаболизма и това помага в борбата с килограмите? В доста от диетите това е първото задължително нещо, което трябва да приеме организмът ви със старта на деня. По този начин се счита, че тялото ви започва да работи по-бързо и да изгаря мазнините, приети с храната от вечерта. Също така се смята, че започвате да изпитвате глад не веднага след като станете, което също е фактор при отслабването.

Но дали всичко това е вярно и водата с лимон е чудодейната напитка, която ще свали килограмите? Експертите не смятат така.

Снимка: iStock

В интервю за Women's Health бившата говорителка на „Академия по храненето и диетите“ Алиса Рамзи заявява, че сама по себе си водата с лимон не те кара да отслабваш. Но ако тя заменя друга сутрешна напитка като кафе или плодов сок, които съдържат голямо количество захар, то тогава може да се каже, че ще намалите теглото. Освен това, ако пиете повече вода с лимон, за да залъжете апетита си, това също ще бъде от значение.

Но това важи не само за водата с лимон, а въобще за пиенето на вода като цяло. „Телата ни бъркат жаждата с глад и това може да ни подтикне да посегнем към нещо нездравословно, вместо да изпием една чаша вода“, споделя Бриджит Зетлин, която е собственик на компания за здравословни храни. А ако не обичате да пиете вода или пък тя не ви допада на вкус, тогава може да сложите малко лимон в нея.

Снимка: iStock

Така че, не се притеснявайте, ако не започвате деня си с лимонена вода. Дори и обикновената ще ви помогне с отслабването.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари