IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири начина, по които джинджифилът помага за отслабването

17 юни 2019 11 40

Не го пренебрегвайте, когато искате да влезете във форма

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Джинджифилът е неотменна съставка за готвене в повечето индийски кухни. Растението се използва за много ястия – от готвене на зеленчуци до печене на месо. Известен е със своя отличителен вкус и способността да се бори с възпаленията. Освен това, джинджифилът стимулира храносмилането и потиска глада.

Поради способността си да потиска апетита се смята, че джинджифилът помага и за отслабването. Медицинската литература показва, че той може да се използва заедно с други съставки, когато искате да се отървете от излишните килограми.

Джинджифилът съдържа вещества, наречени шогаоли и генгероли. Те стимулират биологичната активност, когато се консумират. Антиоксидантните свойства на растението се борят със свободните радикали и така предотвратяват възпалението. Проучване показва, че хората, които консумират джинджифил остават сити за по-дълго време в сравнение с тези, които не го включват в менюто си.

Вода с лимон и джинджифил

Комбинацията между джинджифил и лимон може да ускори метаболизма ви. Те потискат глада, което ви спира да хапвате безразборно, а това води до загуба на теглото.

Направете си чай от джинджифил, в който след това изстискайте лимон. Това ще ви помогне да се чувствате по-сити през деня и служи за хидратация. Ако не обичате чай, особено през летните дни, можете да пиете по 2-3 чаши на ден вода с лимон и джинджифил, за да увеличите ползата.

Ябълков оцет и джинджифил

Ябълковият оцет върши чудеса, когато става въпрос за отслабване. Когато се комбинира с джинджифил, той повишава антигликемичните и антиоксидантните свойства на двете съставки.

Можете да смесите джинджифила с ябълковия оцет или пък да си направите джинджифилов чай и като се охлади, да добавите оцета. Ако го добавите към горещ чай обаче, тогава и двете съставки ще изгубят пробиотичния си ефект.

Зелен чай с джинджифил

Зеленият чай е известен със способността си да ускорява метаболизма и да помага при отслабването. Когато го комбинирате с джинджифил, тогава се повишава още повече възможността да се отървете от излишните килограми.

За да получите максимално добър ефект от двете съставки, може да добавите джинджифил в зеления чай още докато го варите. Ако искате да постигнете по-бързо добри резултати, тогава пийте 2-3 пъти на ден от магическата напитка.

Сок от джинджифил

Сокът от джинджифил може да направи чудеса с фигурата ви. Често той включва други съставки като мед, лимон и вода, което помага и за хидратацията, подсилва имунната система и има антиоксидантни свойства.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари