IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повече течности предпазват от дискомфорт в жегите

1 юли 2019 09 50

Проф. Младен Григоров със съвети за горещините

Pixabay

Pixabay

Приемът на повече течности в жегите предпазва тялото от дискомфорт в жегите. За да си спестим някои неразположения, е добре да пием поне между литър и половина и два на ден. Това съветва проф. Младен Григоров. Пред Bulgaria ON AIR той даде ценни съвети как да се разхлаждаме в горещините. 

"Когато едно дете плаче, много често това е признак, че е дехидратирано", каза специалистът. По думите му, родителите не могат да заместят водата с млякото, което дават на бебетата. 

"Хипертониците трябва да внимават с кръвното си, а при хората с проблеми температурата в помещението, в което са, трябва да е до 28 градуса", посочи кардиологът. 

Лекарят препоръчва да се ядат повече пресни плодове и зеленчуци, богати на вода и фибри. Освен вода, може да се пият и други течности, но те не бива да са прекалено подсладени. За предпочитане е да си приготвяте вкъщи леко подсладени напитки, дори с малко сол. 

"Айрянът е чудесно решение за горещините, а приемът на витамини трябва да идва от плодовете и зеленчуците",  посочи още той. 

6 храни за по-добра хидратация 

За да не губите прекалено много течности и не натоварвате сърцето, по-добре не спорувайте в интервала между 11 и 16 часа. 

"България е един от шампионите по хора, страдащи от заболявания на сърцето. Държавите с истинска профилактика са намалили смъртността с до 20%, което е изключително голямо постижение", коментира проф. Григоров.

Бърз детокс в горещините - вода с краставица

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари