IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С какво да внимавате по време на отслабване

2 юли 2019 11 50

Броенето на калории не е единственото нещо, за което да се тревожите

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Ако смятате, че по време на отслабване трябва да внимавате само за калориите, то помислете отново. Със сигурност нивото на вредните съставки е хубаво да се следи, но това не са единствените числа, за които трябва да внимавате през този период.

Има други цифри, за които е препоръчително да помислите, когато влизате в режим за лятото. Със сигурност ще ви се стори странно, но дори времето, което прекарвате пред телевизора и компютъра може да се окаже вредно за вас и фигурата ви.

В дигиталната среда, в която се намираме, е трудно да си представим живота си без телефони и компютри особено когато сме на работа. Но дори и в свободното си време, ние сме прикрепени към екраните и не сваляме очи от тях.

Доказано е, че синята светлина, която се излъчва от компютрите и телефоните е вредна за очите. И макар да е невъзможно да намалите екранното време на работа, то това може да стане когато сте у дома. Опитайте се да изключвате телевизора от време на време и да оставите телефона настрана. Хубаво е тялото да почине няколко часа след работа.

Проучвания показват, че стоенето дълго време пред телевизора, компютъра или телефона може да доведе до стрес, да наруши съня и да повиши риска от депресия. Всички тези странични ефекти имат негативен ефект върху процеса на отслабване. Така че, ако искате да влезете във форма за лятото, трябва да се откажете от дигиталния свят за по няколко часа на ден.

Друг важен фактор са часовете, в които не седите на едно място. Ако седите по цял ден на работа, то отслабването ще се превърне в много сложен процес. Седенето забавя метаболизма и увеличава риска от сърдечни заболявания.

Проучвания показват, че стоенето прав помага за топенето на калории и забързва процеса на отслабване. Ако работата ви е свързана с твърде много седене, опитайте се да ставате и да се разхождате през 2-3 часа. Хубаво е след това да отделите време, в което да сте навън и да обикаляте. Това ще помогне за отслабването и ще намали риска от здравословни проблеми.

Водата също е важен елемент, когато се опитвате да свалите килограми. Тя не само се грижи за хидратацията, но служи и за това да излъжете организма си, че е сит, когато всъщност не сте хапнали нищо. Не замествайте основните хранения с водата, а се опитайте да пиете по два литра на ден.

Освен че трябва да увеличите приема на вода, трябва да намалите другите течности като алкохол. В един коктейл се съдържат доста калории, които могат да попречат на режима ви. Освен това може да наруши и здравословното ви състояние.

Часовете, които прекарвате в сън също са от голямо значение. Безсънието ви кара да се чувствате изморени, а това може да стресира организма и да ви накара да преминете към нездравословен режим на хранене. Така че, обърнете внимание и на този факт и ако водите живот, в който спите по-малко от 8 часа, трябва да промените ежедневието си.

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари