IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отслабвайте по двойки на пилон

23 януари 2013 07 24

Британско семейство сваля повече от 20 кг за 11 месеца

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

У нас танците на пилон не са сред най-разпространените. Може би, защото все още в съзнанието на хората се свързват със стриптийза. А какво му е лошото на това?

Актрисата Кармен Електра е сред най-ревностните поддръжници на този вид „спорт" и дори направи наръчник за стриптийз на пилон.

Великобританците очевидно са по-малко тесногръди от нас, защото се оказва, че те ходят дори по двойки в тези часове, за да свалят няколко килца.

Стив и Лиса Хинд разказват колко са доволни от своето ново хоби, което им е позволило да се отърват от излишните килограми, трупани усърдно с редовни посещения в McDonalds и други заведения за бързо хранене.

Двойката се „кълчи" на пилон от близо 11 месеца в спортни трика от ликра и не намира нищо срамно в това. Стив е на 48 години, но закръглеността му го кара да прибегне до необичайни мерки. „Не можех да вляза в никоя от хубавите си дрехи, а Стив имаше такъв корем, че хората се шегуваха, че сигурно е бременен", разказва Лиса.

„И двамата решихме в един момент, че това трябва да спре и трябва спешно да направим нещо по въпроса.", допълва дамата.

Съпругът ѝ успява да свали повече от 25 килограма за тези 11 месеца уроци на пилон и от 94.8 става 68 кг. Половинката му пък е отслабнала дори повече и вече се хвали, че влиза в рокли с размер 10.

Първият път е бил особено забавен за съпрузите, най-малкото Стив е бил единственият мъж, но това не го притеснило ни най-малко. Двамата бързо се пристрастили и сега си делят пилона по седем пъти седмично.

„Танцуването на пилон е пристрастяващо. Забавно е да го правим заедно. Никога не сме се чувствали по-добре", допълва още дамата.

Ако тази история ви е мотивирала да пробвате, имайте предвид, че тренировките са особено полезни за ханша, бедрата, ръцете, гъвкавостта и цялостния тонус на организма. Натоварват се предимно коремните мускули и ръцете. Изисква се много атлетичност, за да усукваш тялото си, да заставаш надолу с главата или просто да "залепнеш" за пилона. Тренировките включват солидна работа за горната част на тялото, при която се използва собствената му тежест.

Най-препоръчителното облекло е трикото. Лачените ботуши улесняват катеренето, но едва ли ще ви потрябват от първия път.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари