IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спортовете, които горят най-много калории

28 април 2019 09 30

Постигнете целите си по-бързо

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Не сте фен на спорта, но пък сте наясно, че трябва да се движите и да горите калории. Може би нямате излишно време, или пък достатъчно мотивация, затова ще ви запознаем с активностите, които горят най-много енергия и ще ви помогнат да се вталите максимално бързо:

Скачане на въже

Абсолютният рекордьор за горене на калории е скачането на въже с невероятните 1074 калории, изгорени за час! Не чакайте повече, взимайте въженцето.

Плуване

Плуването е не само полезно и щадящо за ставите, но и много енерго изразходващо. Не само че се движите, но и водата допълнително изцежда. Казано по друг начин за час във водата, изразходвате около 800 калории.

Катерене на стълби

Забравете за асансьора. Катеренето на стълби стяга седалищните ви мускули, прасците, подобрява кръвообращението и дишането ви. И на фона на всичко това 90-килограмов човек гори 819 калории за катерене в рамките на час.

Тенис

В случай, че не си падате по вдигане на тежести и тичане на пътеката, може да пробвате с малко тенис. Виждали ли сте пълен тенисист? Не, може би защото тичайки с ракетата, изразходвате 728 калории за час.

Баскетбол

Ако сте фен на баскетбола, това ще ви зарадва. Този спорт гори много калории и ще подобри бързината, координацията, а може дори да увеличи ръста ви. За час подскачайки с топка в ръка, горите около 728 калории.

Аеробика

Аеробиката е динамично и забавно упражнение, което е зареждащо. Можете да спортувате в компания и на страхотна музика. А междувременно за час подскачане горите около 420 калории.

Джогинг

Дори да бягате бавно, джогингът ще ви помогне да изгорите солидно количество калории – средно по около 755 за час. Джогингът раздвижва много мускулни групи и е лесен начин да сте в страхотна форма.

Таекуондо

Таекуондото е спорт за самозащита, който започва от Корея. Това бойно изкуство е на повече от 2000 години. То развива бързината, силата, концентрацията, дишането. 70-килограмов човек гори средно около 730 калории за час, практикувайки таекуондо.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари