IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как новите технологии прецакват срещите

10 септември 2014 14 39

С какво манията по социалните мрежи пречи на любовния ви живот

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Това, което се случва в последните няколко години е, че комуникацията между хората вече се осъществява чрез селфита, хаштагове, снимки на храна, коктейли, крака на плажа, множество емотикони и т. н. Това, че смартфоните навлязоха все повече на пазара и социалните мрежи са начин на живот, определено не се отразява добре на любовните взаимоотношения между хората.

Може би се питате каква е връзката между снимка на храна и кофти връзка? Ето и няколко причини, заради които интернет манията убива любовта и романтиката. Или казано по друг начин – как смартфоните прецакват срещите:

1. Съдите хората от срещуположния пол, още преди да сте излезли с тях. Ако не бяха социалните мрежи и Google, щяхте ли да се чувствате сигурни да излезете с някой непознат на среща? Може би не чак толкова много, но пък щяхте да опознаете човека, докато той седи на съседния стол, а не докато търсите името му в интернет. Благодарение на социалните мрежи, вие може да добиете много повече информация за даден човек, който ви интересува (особено, ако имате общи приятели). Това обаче съсипва момента, в който вие сте двама напълно непознати, които постепенно разкриват своите светове един на друг.

2. Срещите на живо намаляват. Преди да си изпращат съобщения в интернет приложенията, хората се срещаха или най-малкото – говореха по телефона. Днешните двойки общуват много повече чрез кратки съобщения и разновидности на емотикони, което като цяло е нездравословно за едни отношения. Винаги е по-добре двама души да обсъждат нещата лице в лице.

3. Имате лесен достъп до „багажа от миналото“. Преди появата на социалните мрежи, мъжете и жените трябваше да задават неудобните си въпроси за любовното минало на другия сами. Това обикновено се случва след седмици на общуване, когато смелостта надделее над неудобството и срама. Сега е достатъчно да се разровите в постовете и снимките на човека отпреди няколко години и да се запознаете с неговите бивши. „Защо обаче той продължава да пази техните общи снимки?!“ е най-честият въпрос, който обикновено следва и който създава много проблеми.

4. Може ясно да видите, ако сте игнорирани. Обикновено ако една жена не получава обаждане от даден мъж, тя може да прекара дни в размисъл защо той не я търси и в надежди, че той все пак ще го направи. Днес хората много добре разбират дали някой иска да си комуникира с тях или не. Ако той все още не ви отговаря на съобщението, но публикува снимки от снощи, значи определено няма желание за вас... Друг е въпросът, че подобно поведение може да бъде доста вбесяващо и натъжаващо.

5. Приключенията намаляха. Преди на всеки телефон да има GPS, вероятността човек да се загуби бе доста по-голяма. Тогава единственият шанс за подобряване на положението бе помощ от приятел или упътване от някой мил човек, живеещ в най-близкия възможен град или село. Сега новите технологии правят нещата по-сигурни, но и по-скучни. По този начин много двойки няма да преживеят интересни истории, които после да разказват на децата си.

И така, само с едно прокарване на пръста по екрана на смартфона приключиха забавните старомодни страни на срещите и любовните отношения.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Blue ( преди 9 години )
Номер 4 не е нещо лошо, според мен. Даже помага. ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар