IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, които да направите преди да отидете на онлайн среща

12 юли 2018 15 00

За да бъдете в безопасност

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Онлайн срещите са доста модерни в днешно време. Те обаче крият много капани, особено за момичетата, които са уязвими по различни начини. Ето защо е особено важно да подходят с доза разумен скептицизъм и да се „подсигурят“ преди да излязат на подобна „сляпа“ среща с непознат. За собствено спокойствие и безопасност вземете следните мерки:

1. Проследете младежа онлайн

Нерядко профилът на човека, който ви пише, може да не е реален. Хубаво е да се убедите дали зад снимките стои същата личност, както и да проверите до някаква степен информацията, която дава за себе си. Това може да стане с кратко проучване в мрежата. Поискайте профилите му в мрежи като Фейсбук, Инстаграм, Снапчат, от които ще придобиете поне малко информация за съответния човек.

2. Информирайте приятел

Преди да отидете на първа среща с човек, с когото сте се запознали онлайн, задължително информирайте някой познат за мястото и плана ви. Дори да сте убедени, че човекът не е психопат, е важно и друг да знае местонахождението ви.

3. Кодова система

Той може и да не е психопат, но да е адски скучен. Затова не е лоша идея да имате „план за бягство“. Т. е. да се разберете с приятелка какво да направите, за да ви измъкне преди да сте се отегчили до смърт.

4. Изберете мястото

Хубаво е мъжът да е помислил къде да ви заведе, но от съображения за сигурност, можете на първа среща вие да поставите условията, така че да се чувствате спокойна. Изберете относително популярно място, където ще се чувствате хем комфортно, хем ще сте сред хора, в случай, че се наложи да реагират при някаква ситуация.

5. Не давайте много информация за себе си

Като за начало не му давайте своя личен адрес, за да ви вземе от вас, а някакво приблизително близко място. Можете дори да не оставите телефона си, а да се разберете в чата. Някой мъже биха се обидили от такова недоверие, но все пак светът е пълен с всякакви субекти и преди всичко трябва да мислите за своята безопасност. По време на самата среща по-добре го изненадайте и вместо да разказвате основно за себе си (както повечето мъже очакват), го разпитайте обстойно.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

.... ( преди 5 години )
na men moje bi 6te se slu4i takava sre6ta , no 6te e samo s mujut kogoto obojavam , s nikoi drug ! no toi e po- dobre da napravi stupka , za da sum sigurna v nego .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар