IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 знака, че излизате с манипулатор

7 юли 2018 15 15

И е време да го зарежете

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Когато имате здравословна връзка, тя се основава на взаимна любов, уважение, подкрепа и доверие.

Партньорът ви разбира вашите нужди и се старае да ги удовлетвори, често поставяйки вас дори пред себе си.

За съжаление, понякога човекът до вас не е този партньор, а умел манипулатор, който си играе с вас, възползвайки се от любовта ви.

1. Винаги вие сте виновна

Манипулаторът така извърта нещата, че той никога не е виновен, а вие. И понеже е хитър, няма да го каже в прав текст, а ще намеква и усуква, докато вие неусетно не поемете на плещите си цялата отговорност за проблема/грешката/провала. Можете да разпознаете техниките му, ако засечете чести изрази от сорта на: „Защо винаги мислиш само за себе си?“, „Казах ти това още преди дни?“, „Единственото, което правиш е да се цупиш, порасни!“

2. Вашите проблеми никога не са важни

Манипулаторът не се интересува от вашите тревоги и дори ви игнорира, когато искате да му споделите нещо, което ви притеснява. Той винаги е зает, когато на вас ви се говори, а ако все пак го хванете на къс пас, гледа с празен поглед и изобщо не чува какво му говорите. Този тип мъже никога не утешават и не окуражават половинките си!

3. Той е цар на драмите

Когато той губи спора, прибягва до емоционално изнудване с драматични фрази от сорта на: „Ще умра, ако ме оставиш!“, „Без теб не съм никой и нищо и ще си посегна на живота“. Емоционалните ултиматуми също не са му нужни – „Няма да направя това, ако ти не направиш ...“, „Ще стоя пред вас, докато не ми отвориш!“ и т. н.

4. Прави се на глупав

Друг интересен похват е да се прави на глупав, неразбрал, забравил... което му помага да се измъкне от всеки спор и да прехвърли отговорността на другия. Наблюдавайте дали той използва подобни оправдания само в напрегнати ситуации и веднага ще засечете дали си имате работа с манипулатор.

5. Когато става въпрос за пари...

Той е човекът, който решава всички въпроси, свързани с пари – без значение дали изкарва повече или по-малко от вас. Така ви ограничава и вие ставате зависима от него, тъй като трябва да търсите одобрението му.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари