IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се променя връзката ви с бременността

4 май 2019 15 00

Подгответе половинката, за да запазите отношенията си

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

И двамата искате бебе и след усилени опити, тестът най-накрая показва две чертички. Радостта е огромна и никой не се замисля за промените, които ще настъпят в отношенията ви. И докато вие формирате силна връзка с бъдещото ви дете, тази с партньора ви ще се трансформира.

Ето и какво вероятно ще се случи, подгответе се, за да реагирате адекватно на ситуацията.

Хормоните ще ви накарат да искате странни неща

По време на бременността хормоналните нива в тялото ви се променят постоянно и това ще ви кара да жадувате непривични за вас неща. Ако вашият партньор не се е запознал предварително с тези промени, обяснете му, за да не се изнервя, а да ви подкрепя.

Ще жадувате за повече интимност

Отново причината е в хормоните, но този път любимият ви може и да остане очарован. При много жени, бременността действа на либидото им и те искат повече секс. Освен това в моментите, в които не са фрустрирани, са изключително любвеобилни, търсят близост, прегръдки, докосвания. Това може да ви сближи с половинката не само физически, но и емоционално.

Физически промени

Вашият организъм отглежда друг организъм и това ще доведе до доста физически изменения и то не само визуално. Ще повръщате, ще ви се ходи до тоалетна през 20 минути, ще ви се яде постоянно – на моменти всички ваши нужди могат да ви изнервят, него също. Отново, за да запазите връзката си здрава, трябва да коментирате тези неща предварително и да помолите любимия човек за разбиране и съдействие.

Емоциите ви ще са усилени многократно

Много неща ще ви разстройват, може да ви обземат и куп страхове и да се превърнете в една несигурна и боязлива, ревлива жена. Вашият партньор трябва да е плътно до вас и като рицар да разсича всички тези страхове и неувереност.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари