IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конфузните ситуации при онлайн срещи

26 май 2019 15 15

„Ами сега, какво да правя?“

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Един от най-бързите начини да се запознаеш с нови хора от противоположния пол са социалните мрежи и онлайн приложенията за срещи. Колкото лесно, толкова и оплетено! Докато едно време запознанствата и флиртовете са се случвали лице в лице и това е елиминирало много потенциални капани и лъжи, днес нерядко си мислите, че си пишете с един човек, а всъщност се оказва съвсем друг. И не само това, сблъсквате се с още куп въпросителни и заплетени конфузни ситуации, които могат да ви извадят от зоната ви на комфорт. Като например:

Една, две, три срещи… и засечка

Когато човек активно си търси половинка, той не стреля на едно място. Може да се окажете в ситуация, в която да имате няколко срещи паралелно. Или да сте на среща с един, а случайно да видите друг, с когото сте излизали преди дни.

Какво да направите: Първо, ако не сте дали тежки обещания, не сте длъжни да се обяснявате на никого. Второ, дайте всичко от себе си да избегнете такива засечки – ако трябва си правете календар и слушайте какво ви казва човекът срещу вас, за да прецените горе-долу какви са неговите предпочитания и какъв тип е, което ще ви помогне да го избегнете, ако това е целта ви. И не на последно място – ако все пак се случи да се видите, дръжте се непринудено.

Въпросът: Виждаш ли се с други хора?

Запознали сте се в приложение за срещи, логично е, че се виждате с други хора и все пак е хубаво да обсъдите този въпрос. Ако той е зададен още на първите срещи, бъдете откровени.

В случай, че флиртът с определен човек е в напреднала фаза, вече можете да го коментирате по-обстойно в зависимост какви са вашите намерения към него и неговите към вас.

Изчезването

Много хора, с които сте се запознали онлайн, могат просто да изчезнат от живота ви без никакви обяснения и следи. Ако ви се случи, не се тревожете, това е масова практика и се случва често. Уви, в никакъв случай не е зряло и не толерираме подобно поведение, но човек отговаря само за себе си.

Ако нещата между вас не са се задълбочили, по-добре не му/ѝ търсете сметка и просто продължете напред. В случай, че вече сте в началото на връзка, можете да настоявате за обяснение, но пък другият/ата страна вероятно ще се покрие и дори няма да ви даде такива.

Какво да направите: Реално погледнато, ако някой „избяга“ по този начин, има ли смисъл да го гоните? И вероятно ще излезе с някакво фантасмагорично обяснение, щом е предпочел/а да ви го спести и да се покрие.

Ще се изтриеш ли?

Когато отношенията между двама души, които са се запознали чрез онлайн приложение за срещи, се задълбочат, винаги се стига до въпроса – ще изтрият ли акаунта си от приложението. В повечето случаи дамите са тези, които първи напускат приложението, ако смятат че са намерили подходящия човек. Тогава те започват да притискат другия да го направи. Ако и вие сте в тази позиция, поговорете с мъжа до себе си, за да си изясните дали сте на една вълна относно това в каква посока се движи връзката ви. За вас може да е нещо сериозно, а за него не.

Открито му споделете, че ще се чувствате много по-добре, ако той напусне приложението и че за вас това е потвърждение за ексклузивните отношения помежду ви. В случай, че той не го направи, или че вие не искате да го направите, значи или не сте готови за сериозна връзка, или не сте с точния човек.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

.... ( преди 4 години )
kazala sum na kogo durja i kogo obi4am i 4akam . naistina nego tursia i negovoto ime pi6a vseki put , taka 4e niama kak da ima oburkvane .govoria bez tulkuvania i mnogo li4no
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар