IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имате ли любовни онлайн разочарования?

27 август 2018 14 00

Ето какво да направите, за да го избегнете в бъдеще

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Като повечето съвременни хора, ако не сте обвързани, вероятно сте опитвали да си намерите половинка онлайн. Постоянно изникват сайтове и приложения, които уж улесняват плановете ви в тази посока, но на практика се получава обратното.

Да срещнеш подходящ човек в нета си е като да търсиш игла в купа сено. Но преди да се откажете след поредното разочарование, може би трябва да се замислите дали не бъркате вие някъде. Направете поне още един опит преди да теглите черта и вземете предвид следното. Може пък този път да ви се получи!

Изкуството да комуникираш онлайн

Първото правило, когато „срещнете“ някого онлайн е да се постараете да отговаряте максимално бързо на съобщенията му. Ако се бавите часове след всяка негова реплика, диалогът ще бъде доста труден и непоследователен и няма как да се опознаете, а и някоя от страните вероятно бързо ще загуби интерес. И все пак проявете търпение. Ако той се забави с някой от отговорите бе го притискайте със серия въпроси, което само ще го изнерви и ще се покажете като нетърпелива и досадна.

Правилното време да си размените телефоните

Много хора приемат за отчаяние припряността на отсрещната страна да им вземе номера. Преди да се чуете по телефона, по-добре се опознайте малко по-добре. Когато се почувствате комфортно в чата, тогава си дайте номера. Размяната на телефонни номера не е обвързана с конкретен период, а по-скоро с нивото на спокойствие и непринуденост в комуникацията. С някои хора може да се получи след ден интензивен чат, с други след седмица, с трети не се получава изобщо.

Не се превръщайте в детектив

Имате пълното право да любопитствате за човека отсреща, но го карайте по-полека… поне в началото и най-вече с личните въпроси. Все пак не сте си достатъчно близки, за да очаквате веднага да разкрие и най-съкровените си тайни или кирливите си ризи. И преди да направите щателно разследване на социалните мрежи, му дайте шанс сам да се представи и да си каже, каквото има.

Преструктурирайте си профила

Може би не срещате подходящия, защото профилът ви изпраща грешни послания. Ако снимките ви са с нацупени устни от всички тоалетни на заведения в града, няма как да попаднете на някой интелигентен и сериозен джентълмен.

Кратката информация в профила също трябва да бъде прецизно подбрана. Все пак тя е част от визитката ви. Ако сте агресивна, лигава, войнствена или тотално шантава в тези няколко изречения, можете да отблъснете мъже, които всъщност биха ви заинтересували.

Преследването…

Друга фатална грешка е постоянното дебнене дали е онлайн, кога последно е бил активен, колко нови приятели/последователи има… вие не сте му надзорник. А и ако нямате връзка, не можете да си позволите да му държите сметка за нищо. Обсебената преследвачка е най-плашещия образ в мъжката глава.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари