Може и да не ви звучи никак романтично, но въпросите преди секс с непознат интимен партньор са си закон! Не искате да се сдобиете с някое заболяване, предавано по полов път, нали? Ето защо не бъдете срамежливи, а тактични и го/я питайте следното:

1. Дали се е тествал/а за СПИН, сифилис и други подобни сериозни болести

Тази информация е важна не за да се пазарите за секс без презерватив, а за да знаете дали има хипотетична възможност да хванете нещо в процеса на интимност.

2. Неговата/нейната сексуална история

Едва ли ще ви каже с колко мъже/жени е спал/а, но пък вие трябва да сте наясно дали този човек има навика да спи с различни мъже/жени за по една вечер (което го/я прави по-рисков/а за вашето здраве) или предпочита да има един партньор.

3. Дали е алергичен/а към латекс

Ако той/тя има алергия към латекс, трябва да избягвате употребата на латексови презервативи. Те могат да доведат до обрив, сърбежи, раздразнения.

4. Дали е имал/а генитални херпеси, брадавици или други образувания

Тези неща се предават лесно чрез контакт. Могат да бъдат доста болезнени и да доведат до по-сериозни усложнения и то не само върху кожата.

5. Дали взима противозачатъчни

Не ви препоръчваме да пропускате частта с презерватива, но все пак това е личен избор и повечето мъже не биха искали да станат татковци на непланирано дете.