IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секс въпросите, които жените се срамуват да зададат

11 май 2018 15 00

И какъв е отговорът на експертите

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Обществото става по-разкрепостено и свободомислещо, но много хора все още имат задръжки... особено, когато говорим за секс. Те се срамуват от собствените си фантазии, не познават добре тялото си и това понякога ги обърква, любопитни са и експериментират, а после се чувстват засрамени. И ето, че в главата им бушуват куп въпроси, които не смеят да изрекат на глас, а вътрешно ги изяждат. Останете в пълна анонимност, даваме ви отговорите:

Възможно ли е партньорът ми да симулира оргазъм?

Не само жените, а и мъжете симулират оргазъм. Изследване от 2016, публикувано в сп. Journal Sexual and Relationship Therapy, твърди, че 30 % от северноамериканците признават, че симулират оргазъм от време на време. Причините са подобни като женските – да не обидят половинката, или пък защото са прекалено уморени или афектирани от употребата на алкохол.

Предпочитам анален пред вагинален секс, нормално ли е?

Да, нормално е. Изненадващо, жените, които практикуват анален секс, получават повече оргазми. Причината е, че в ануса има много нервни окончания, които лесно се раздразват. И оргазмът е много силен.

Възможно ли е партньорът ми да усеща спиралата ми?

Ако това се случва, вероятно тя не е поставена правилно. Говорете с гинеколога си и го/я помолете да коригира позицията, за да ви е по-комфортно.

Нормално ли е вагината ми да издава звуци?

Да, напълно нормално е и даже често се случва. Шумът е подобен на изпускане на газове от ануса и той се получава по време на самия акт. Вагиналното изпускане на звуци се получава заради вкарания въздух във вагината, който насилствено излиза при пенетрация. Не се срамувайте, напълно естествено е.

Може ли да мастурбирам по 5 пъти седмично?

Не само че е възможно, но е и здравословно! За съжаление, малцина дами го правят. През 2009 национално изследване на сексуалното здраве и поведение, проведено от Университета в Индиана показва, че едва 3% от жените мастурбират повече от 3 пъти седмично. Самозадоволяването подобрява не само настроението, имунната система, но и подсилва вагиналните стени.

Възбуждам се от лесбийско порно, това прави ли ме лесбийка?

Скорошно проучване на университета в Торонто твърди, че мъжката възбуда отразява сексуалната ориентация, докато при жените не е така. Те могат да се възбудят от всякакво порно, дори хомосексуалисти – мъже или жени. Така че не се ограничавайте!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари