IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да знаем: Душ след секс

29 юни 2018 15 00

Експертите са против

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Истинският секс не е като този по филмите. Той е „мръсен“, потен, ароматен. И докато има много дебати по темата какви навици трябва да придобиете след интимност с половинката, къпането е сред тях. Взимането на душ след секс може да ви накара да се почувствате по-свежи и да повиши комфорта ви, но то трябва да се случва по конкретен начин или по-добре да бъде пропуснато.

Не ползвайте сапун

Според здравните специалисти и сексолози след секс гениталиите ви са леко подути в резултат на „екшъна“, който са преживели и това ги прави прекалено чувствителни, за да ги сапунисвате. Сапуните съдържат химикали, които могат да провокират раздразнение и да възпалят кожата. Ако наистина искате да вземете душ, не ползвайте никаква козметика, а само вода.

Следете температурата

Горещата баня също не е препоръчителна. След секс горещият душ може да изглежда като най-добрият избор, тъй като сексът ви кара да се чувствате щастливи и спокойни. Не и според експертите -  женската вулва се подува заради сексуална стимулация, което може да доведе до отваряне на влагалището, което пък повишава вероятността от инфекции. Горещата вана може да ви направи по- уязвими от инфекция при допир с кожата на партньора.

Какво да направите

Дръжте наблизо суха кърпа или меки салфетки, които да абсорбират излишните течности след секс. В никакъв случай не ползвайте мокри кърпички, които съдържат същите химикали като сапуна.

Не забравяйте да:

1.Уринирате

Чрез урината навън излизат бактерии, които евентуално са проникнали в интимните ви части по време на акта.

2.Ползвате предпазни средства

Презервативите не само предпазват от бременност, а и от болести, предавани по полов път.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари