IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Това, което трябва и не трябва да правим при раздяла

16 март 2017 16 00

Разговорът да бъде личен

Снимка: Istock

Снимка: Istock

За добро или лошо, не всяка история има щастлив край и понякога се налага да се разделим с половинката си. Макар неприятното усещане да е неизбежно, ако нещата се поставят по правилния начин, раздялата може да е по-малко болезнена и за двама ни...

Винаги да бъде лично

Раздялата е сериозна стъпка, особено когато връзката е продължила години. Ако го направим със съобщение или чрез имейл например, това би било израз на неуважение. Трябва да сме готови за разговор, в който да обясним какво се е объркало в отношенията ни.

Да благодарим за всички щастливи моменти, които сме имали заедно

Вероятно в този момент мислим за разочарованията и благодарността може да е сред последните неща в ума ни. Въпреки това трябва да си припомним хубавите моменти, които сме имали и да благодарим за тях.

По този начин и самият процес ще бъде по-малко болезнен.

Не бива да съжаляваме за нищо

Съжалението със сигурност не помага на целия процес. Може да е било по-добре да постъпим по друг начин в определени ситуации, но няма нужда да съжаляваме за това. Трябва да приемем нещата такива, каквито са и да продължим напред.

Да опишем чувствата си

Периодът след раздяла обикновено е труден, затова е добре да се фокусираме върху нещата, за които сме благодарни във вече миналата връзка и да помислим какво бихме могли да подобрим в себе си.

Да избягваме алкохола като средство за утеха

Прекомерната консумация на алкохол след раздяла е често срещана практика, но не бива да тръгваме по този път. Така не само рушим здравето си, но и се засилва депресията, тъй като алкохолът е депресант.

Вместо това е препоръчително да спортуваме и да се разнообразим с нови дейности.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари