IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главоболие след оргазъм? Възможно е

26 септември 2017 15 00

Причината не е съвсем ясна

Снимка: Istock

Снимка: Istock

За никого не е тайна, че много жени „страдат“ от фалшиви главоболия, за да не правят секс. Знаете ли обаче, че сексът също може да е причина за главоболие? За да бъдем по-конкретни, има главоболия, предизвикани от оргазъм, и те се срещат по-често, отколкото бихме предположили. Какво е добре да знаем за главоболията вследствие на оргазъм?

На какво се дължат?

Този тип неразположение, предизвикано от оргазъм и сексуална възбуда, засяга както мъжете, така и жените. Въпреки че експертите не са категорични за причината, смятат, че то може да е свързано с тези главоболия, които са вследствие на физически упражнения.

Според друго обяснение главоболието след оргазъм може да бъде предизвикано от адреналина, чийто нива се покачват значително при интензивна сексуална активност.

Специалистите също така смятат, че по време на оргазъм напрежението в главата се повишава, което води до главоболие. За рискови фактори се считат: затлъстяване, стрес, значително повишена сексуална възбуда, фамилна обремененост.

В какво се изразяват тези главоболия?

Независимо от причината, се усеща тъпа болка в областта на главата или шията. Може да почувствате внезапно пулсиращо главоболие веднага след оргазъм, което изчезва след няколко минути.

Главоболието може да се появи и след секс, когато се изправите и да се облекчи, когато легнете отново.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

... ( преди 6 години )