IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правила по време на среща в различните части на света

9 март 2018 16 10

На много места е прието да делите сметката

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Правилата за излизането по срещи често се различават в различните култури.

За щастие обаче, нови проучвания разкриха най-подходящите начини да се държите според географското си местоположение.

Кои са правилата, с които е добре да сте запознати?

Франция

Романтиката там има и определени очаквания. На първо място, добрите обноски изискват да целунете потенциалния си партньор по бузите, от ляво на дясно. Направете това, вместо да се прегръщате.

По време на вечерята се очаква да избягвате обсъждането на бивши партньори, но се чувствайте свободни да разговаряте за пари, политика и религия. Накрая сметката се разделя.

Полша

В Полша повечето хора се поздравяват помежду си с прегръдка, затова няма нужда от неловко целуване на бузите. Изберете чаша вино, вместо цяла бутилка, и не забравяйте да разделите сметката помежду си.

Приемливите теми за разговор варират в зависимост от това с кого сте на среща, затова просто следвайте интуицията си.

Русия

Там поканилият на среща обикновено плаща сметката, независимо от пола.

По време на вечеря може да се обсъжда всичко, което буди интереса на двамата, тъй като няма неподходящи теми.

Италия

Това се смята за мястото в Европа, изпълнено с най-много страст, но италианците също спазват определени правила по отношение на романтиката.

Те не включват разговори за бившите партньори, но също така е препоръчително да се насочите към обсъждането на въпроси, свързани със здравето. Мястото, където да се състои срещата, може да се реши съвсем спонтанно.

Холандия

Тук се очакват три целувки по бузите, ако вече познавате човека.

Ако обаче срещнете непознат, то може да го поздравите по всякакъв начин – от едно „здравей“ до неловка прегръдка или трите целувки.

Холандците също не обичат да говорят за бивши партньори и са склонни да си делят сметката.

Австрия

Там повечето срещи се случват навън, вместо в барове и ресторанти. Затова не се колебайте да предложите разходка в парка или пикник.

И въпреки че австрийците произвеждат впечатляващо вино, е напълно приемливо да поръчате бира на първата среща. След това си разделете сметката.

Бразилия

Там срещите се ръководят от старомодни правила. От мъжете се очаква да платят сметката, без значение от обстоятелствата.

По ирония на съдбата, когато става въпрос за тема на разговор, има само едно истинско табу: парите.

Предпочитаните поздрави варират в зависимост от региона. В Рио се целуват по два пъти. Като цяло, винаги се целувайте и никога не поздравявайте с ръкостискане, тъй като това се смята за грубо.

Германия

С германците трябва да избягвате теми, свързани с бивши партньори, пари, политика, здраве и религия, докато не се опознаете по-добре.

За щастие, можете да пиете толкова, колкото искате, и да се срещнете където ви харесва.

Испания

За разлика от французите, испанците предпочитат само една целувка по бузата. Няма да се приемат много добре теми, свързани с политика, финанси и вяра, затова се стремете да ги избягвате.

Поръчайте цяла бутилка вино, вместо чаша.

Швеция

В Швеция не е обичайно да се ходи в ресторант на първата среща. По-приемливо е първо да изпиете по кафе или бира.

Единственото нещо, което трябва да избягвате, е да обсъждате предишните си романтични преживявания. Сметката също трябва да се подели.

Норвегия

Вероятно няма да отидете на вечеря на първата среща. Ако не сте срещали човека преди това, за предпочитане е само устният поздрав. В противен случай – бърза прегръдка.

Поръчайте чаша вино, не бутилка, и винаги предлагайте да разделите сметката.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

Има разлика ( преди 6 години )
До Анонимен: Как свързваш кавалерството с проституцията? Прави разликата, той ще й купува любота или ще започнат наравно, както и трябва да е?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Нидерландия ( преди 6 години )
за провинцията Холандия ми стана ясно, но ме интересува за провинцията Утрехт?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
.... ( преди 6 години )
До Анонимен: ne sum mnogo zapoznata sus sega6nite pravila pri sre6ti , no4eta 4enaistina sa promeneni ne6tata. ot tova da se spodeliat smetkite , do pla6tane ot tozi koito kani na sre6ta. ta ne me u4udvat ve4e nikakvi podobni statii
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 6 години )
Всички си поделят сметката. Колко романтично! Мъж, който не може или не иска да плати едно кафе или една чаша вино на харесалата му се дама е жалък. И не става дума за "купуване", а за обикновено кавалерство."Много харесах очите ти в интернет. Дай сега да сметнем по колко ни се пада да платим, щото ти изпи половин чаша повече бира от мен."
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар