Когато се озоват в началото на нова връзка, много жени започват да се чудят дали партньорът им се отнася към тях с уважението, което заслужават. Въпросът е доста често срещан, защото е много лесно неуважителното отношение да остане незабелязано, когато сте под влиянието на любовните хормони.

Също толкова лесно обаче е и да разберете дали любимият ви се отнася с вас уважително. Следете за тези признаци.

1. Дава ви цялото си внимание

Това изглежда доста очевидно, но не и когато един от най-често срещаните проблеми на жените е липсата на внимание от любимия човек.

Разграничавайте нуждата от правото да се чувствате желани. Когато мъжът ви уважава, той ще иска да ви вижда, да говори с вас, да връща обажданията и да ви дарява с цялото си внимание, когато сте заедно.

2. Не се опитва да ви контролира

Когато става дума за контролиране на поведението, независимо дали това е мъж, шеф или родител, в основата си винаги стои страх или несигурност.

Още по темата

Във връзката контролиращите мъже използват поведението като начин да защитят себе си. Макар това често да се проявява под формата на сила или твърдост, всъщност е индикатор за страх, несигурност или чувство на неудовлетворение.

3. Разкрива себе си емоционално

Понякога за мъжете се оказва наистина трудно да разкрият своята емоционалност. Това може да се дължи на ограничения в обществото, възпитание или несигурност.

Следователно, ако мъж ви сподели за своето минало, тревогите или страховете си, бъдете сигурни, че той ви уважава и сте ценна за него. Това е свързано не само с уважението, но и с доверието.